Speld

Speld

Moeten nationale nieuwsbronnen meer nieuws bieden in plaats van vragen te stellen in de kop?

Het is een bekend terugkerend fenomeen: nationale nieuwsbronnen die een vraag stellen in de kop. Waarom doen ze dit?

Is het omdat ze de aandacht van de lezer willen trekken? Wij van de *vul hier uw nationale nieuwsbron in* weten het ook niet. Lees dit stuk, en hopelijk ben je dan een stukje wijzer.

Of heb je net als wij nog meer vragen. Binnenkort hebben we daar dan hopelijk een antwoord op. Of nog een vraag.Of is het omdat ze bang zijn om conclusies te trekken waarmee ze hun eigen objectiviteit in twijfel trekken? Wie is de oorlog begonnen? Is het gebruik van chemische wapens in sommige gevallen geoorloofd? Is Poetin echt zo’n slecht mens? Wij houden ons oordeel voor ons. We stellen enkel een vraag!

Je kunt je in het leven natuurlijk van alles afvragen. En het leuke van nationale nieuwsbron zijn is dat je vraag dan ook daadwerkelijk nieuws wordt, terwijl de vraag helemaal niet persé relevant is. Kan het recht op abortus ook in Nederland teruggedraaid worden? Komt er een dienstplicht in Nederland? Kunnen we op korte termijn in een nucleaire oorlog terechtkomen? Nee. Maar we vragen het ons gewoon af!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Mensen die lid zijn van de NUPI en elke week de nieuwe Okki, Taptoe en Bobo lezen hoeven zich dit soort dingen niet af te vragen. Want deze mensen zijn altijd op de hoogte van alles wat speelt!

Reageer
gravatar

Wij zijn en blijven voorstander om het zogenoemde vraagteken uitsluitend te gebruiken aan het einde van een zin waarin de lezers om mogelijke eigen en vrije antwoorden wordt gevraagd.

Recente voorbeelden

Onjuist is:
– Moet u anderhalve meter afstand tussen elkaar houden?
Er was maar één uiterst kort antwoord mogelijk, waarbij uw mening en/of uw deskundigheid niet meetelde..

Juist is:
– Wilt u en/of kunt u anderhalve meter afstand van elkaar houden?
Hierop kon u een of meer eigen antwoorden geven.

Reageer