Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos

Onnodig herhaalde tekst vaak nutteloos en overbodig


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Komt deze video nou alwéér voorbij? Wel een beetje onnodig en bovendien ook nutteloos, zeker omdat het helemaal niets toevoegt, omdat het eigenlijk helemaal niets nieuws zegt.

Reageer
gravatar

Staat dit filmpje nu nog steeds op de voorpagina? Ik heb ’em al honderd keer langs zien komen! Ik zeg het nog maar eens: wat mij betreft is dat onnodig en overbodig.

Reageer
gravatar

Copy of birth certificate for babySome baby salve just in case, but if that’s minissg (or bath / teeth stuff), they do have drugstores and such out there. :)wallet (with photo id)Did you want to take your ipod?Pull the spray and sunscreen out of the diaper bag – they may need to go in with the other liquids / gels. Same with the salve.

Reageer
gravatar

Ondanks het feit dat een reactie op een dit item, genaamd “Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos” geen enkele inhoudelijke en constructieve toevoeging is, sterker nog, het is wenselijk om zelfs niet te reageren op een overbodige herhaling, wens ik hierbij toch een toevoeging te doen, in de vorm van een reactie, om te laten weten dat overbodige herhalingen wel vaak onnodig en nutteloos zijn, waarbij niet zozeer gedoeld wordt op de beelden maar veeleer de tekst, maar dat het in de…

Reageer
gravatar

Doet me denken aan mijn economie lerares, die snapte dit ook nooit.
Herhalen is niet nodig, leg het gewoon in een keer duidelijk uit.

Reageer
gravatar

Wanneer is een herhaling overbodig??… Juist, Als het onnodig en nutteloos is… Anders is het toch ook geen OVERBODIGE herhaling! Dus is het toch altijd onnodig en nutteloos en niet vaak…..

Daarnaast viel het me op. Hoeveel overbodige herhalingen in het filmpje zelf naar voren kwamen. Ik heb minimaal 3x gehoord dat overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos zijn…
Heeft de persoon die dit filmpje in elkaar gezet heeft de boodschap zelf wel begrepen?

Reageer
gravatar

Ah, elke keer als ik dit bericht weer terug zie, denk ik: Dit zouden ze toch wat vaker naar voren moeten brengen.

Als we een paar keer per week worden gewezen op de onnodigheid en overbodigheid van onnodige herhalingen, dan zou het met die herhalingen wel eens snel afgelopen kunnen zijn. Dan zie je ze gewoon niet meer terug. En dan zijn we wellicht van die onnodige en overbodige herhalingen af. Dat kan niet vaak genoeg gezegd worden.

Dan kan Jan ook rustig slapen!

Het moet maar eens afgelopen zijn met die onnodige herhalingen, weg met die overbodige replays!

gravatar

[HERHALING VAN HET VORIGE BERICHT] Ik probeer steeds weer mijn stem uit te brengen op het onderwerp ‘onnodige herhalingen’ maar het lukt niet, want ik kreeg herhaaldelijk de reactie dat ik al gestemd heb. Mijn stelling is daarom dat nuttige herhalingen kennelijk onmogelijk zijn

Reageer
gravatar

Ik probeer steeds weer mijn stem uit te brengen op het onderwerp ‘onnodige herhalingen’ maar het lukt niet, want ik kreeg herhaaldelijk de reactie dat ik al gestemd heb. Mijn stelling is daarom dat nuttige herhalingen kennelijk onmogelijk zijn.

Reageer
gravatar

De kracht zit dan misschien wel in de herhaling, maar de verveling ook. Desalniettemin verveelt dit filmpje geen seconde. Dit betekent dat altijd maar een stelling tegelijk opgaat. In dit geval de eerste. En dat houdt dan weer in dat onnodige herhalingen die twee keer hetzelfde zeggen niet altijd onnodig zijn.

Reageer
gravatar

Ik ga mijn bevindingen naar aanleiding van het bekijken van dit filmpje maar eens opnoteren schriftelijk met een schrijfpen op een papieren bladzij, voordat ik de boodschap vergeet…

Reageer
gravatar

Het kan wel zo zijn dat sommige overbodige herhalingen zinloos zijn en niet nuttig, maar bedenk wel dat je goed moet begrijpen dat sommige herhalingen juist heel zinnig en nuttig zijn. Veel mensen – vooral op sociale media – zijn nou eenmaal niet zo snel, zeg gerust langzaam van begrip. Voor deze doelgroep kan er niet genoeg herhaald worden.

Reageer
gravatar

Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos. Om niet te stellen zinloos dat herhalen, en dan wederom loos van nut.

Maar ja nadruk van herhaling he, zo met die nadruk op de herhaling.
Wie het nog niet opvial, ik herhaal menigeen a.h.w. boven mij, en ook een automerk maakt er gebruik van.

Herhalen loont herhaaldelijk! ook politiek bezien!

Reageer
gravatar

Sommige HERhalingen zijn nodig: om gewenst gedrag, om meer bewustwording te bevorderen. IEts lerEN heet dat. Andere zijn overbodig omdat het hetzelfde ouwe liedje is. KwestIE van INHOUD!

Dat JIJ het maar zelf ZAL bePALEN. Anders ben je speelBAL van de herhalING van anderen…

Reageer
gravatar

Hartelijk dank voor uw informatieve videofilm.
Dank u wel.

Wat me opviel en waardoor ik uw informatieve videofilm, waarvoor dank, herhaaldelijk afspeelde, is dat herhalen van herhalingen kennelijk meer impact heeft wanneer daartoe eerst een trap bestegen wordt.

Er werd in beide gevallen een open, opentrap trap beklommen.
Logisch dus dat het herhalingsgevaar op de loer ligt.
Een open opentrap trap kent in alle gevallen geen afsluiting en dan gaat men zich herhalen.
Dat is nou eenmaal andermaal logisch.
Bij een open, opentrap trap herhaalt men elke stap.

Reageer
gravatar

IN mijn tijd werd een herhalingen van zetten in de moeder aller denksporten zeker niet overbodig beschouwd en volgens mij heden ten dage nog niet.

Reageer
gravatar

Wat u zegt. Het is niet voor niets dat trams aan het eind van elke dag naar de remise worden gereden. Dan weet men de volgende dag in ieder geval waar men dat ding heeft gelaten. Dit is zeker niet overbodig.

gravatar

Potdosie, wat nu weer verkeerd – 2e poging:
Hm, ik meende dat ook in uw tijd er een beperking bestond in het herhalen van z*tten; pat heette dat, toch?

En dan nog: wat blijft over van denksport als men op de automatische piloot zonder nadenken de z*tten herhaalt?

gravatar

Geachte heer Euwe,
U heeft volkomen gelijk, het werd soms gedaan om de klok te halen zodat je niet door je tijd heen ging bijvoorbeeld. Daarnaast doet men vaak bij het volgende potje dezelfde zetten als het vorige potje, ook dat kan als herhaling van zetten gezien worden.

gravatar

Het is ook geen wonder al die herhalingen. We worden er mee groot gebracht.
Zeker bij de komkommerciële Tv zenders.
We zullen deze zomer (mocht die nog komen) wel de herhalingen van de herhalingen krijgen voorgeschoteld.
Maar wat doet het er toe of iets nutteloos wordt herhaald. Ik hoor regelmatig politici die zichzelf niets eens kunnen herhalen en desondanks nutteloze gesprekken voeren.

Reageer
gravatar

Ik kan alleen maar beamen wat G. Rafzerk al zei. Inderdaad zijn al die herhalingen niet verbazingwekkend want inderdaad, we worden er (vooral bij de komkommerciële Tv zenders) mee groot gebracht. Qua persoonlijke mening sluit ik me bij zijn standpunt aan dat we in de komende maanden (die vast koud blijven, brrr!) opnieuw de herhalingen te zien zullen krijgen.
Terecht stelt hij evenwel de vraag of het nou zo interessant om je af te vragen of het nou echt zo’n ramp is of iets nog eens wordt gezegd als dat niet nodig is. Zijn schrijnende voorbeeld van Den Haag, waar ze heel vaak verschillende dingen zeggen terwijl de discussies vaak toch niets opleveren, spreekt daarbij boekdelen.

gravatar

Heer Deussen, kort gezegd bedoelt u het volgende. Het is ook geen wonder al die herhalingen. We worden er mee groot gebracht. Zeker bij de komkommerciële TV-zenders.
We zullen deze zomer (mocht die nog komen) wel de herhalingen van de herhalingen krijgen voorgeschoteld.
Maar wat doet het er toe of iets nutteloos wordt herhaald. Ik hoor regelmatig politici die zichzelf niets eens kunnen herhalen en desondanks nutteloze gesprekken voeren.

gravatar

Beste heer Zerk,
Onnodige herhalingen, worden vaak als nutteloos en overbodig gezien, omdat het grote publiek nog niet in de gaten heeft dat ze dan meer vreugde hebben, als er toch wat nieuws komt, dan valt het namelijk meer op. Het is dus de taak van de elite om dit goed verborgen te houden.

gravatar

En als ik bovenstaande reactie wil herhalen, krijg ik de melding: “Dubbele reactie ontdekt: het lijkt erop dat je dit al hebt gezegd!” Conclusie: De webstek van de Speld is dus herhalingsbestendig en bestand tegen reageerders die eindeloos hun reactie herhalen.

Daarom nog één keer: Ik ervaar een déjà-vu.

gravatar

Ik kon dit filmpje nog niet bij uitzendinggemist.nl vinden. Jammer, want goede filmpjes kijk ik graag op die manier terug om het beter om me in te laten werken.

Reageer
gravatar

Overbodige herhalingen zijn vrijwel altijd nuttig. Stel nu eens dat herhalingen zouden worden afgeschaft, dan konden we de hele televisie wel afschaffen en ook verder nooit meer met onze vrouwen of bijzitten naar bed gaan.
En dan, na twee stappen nooit meer lopen? Want anders val je in de herhaling? Kom nou, ik weet zeker dat Europa dit NIET goedvindt!

Reageer
gravatar

Volgens mij heb je het woord overbodig niet zo goed begrepen. Aangezien iets pas overbodig is als het geen nut of doel meer heeft.

Zo heeft de televisie zeker wel nut en de herhalingen die er op komen ook. Het nut daarvan is dat de programmamakers er geld er aan verdienen en u als kijker kan ontspannen of informatie op kan doen. Dus zou het wel een herhaling kunnen zijn maar geen overbodige.herhaling. Aangezien het voor bepaalde personen het zeker wat oplevert.Wat het dus niet overbodig maakt 😉

gravatar

Hietbrink of geen Hietbrink that’s the question.
Maar die was beter te pruimen dam die lamlullige Algerijn of die gekke troll

gravatar

Ja sorry hoor. Dit gaat mij allemaal te snel. Kunnen jullie niet meer rekening houden met bejaarden en wat langzamer schrijven. Of anders gewoon zo beleefd zijn om het nog wat vaker te schrijven. Zo worden wij bejaarden buiten gesloten en we zijn al zo goed geïsoleerd.

Reageer
gravatar

Beste freule, graag zou ik wat langzamer schrijven, maar uit onderzoek is gebleken, dat hoe langzaam ik ook schrijf, het net zo snel gelezen wordt, mits ik er mee klaar ben en ook ingestuurd heb. We moeten dan ook op zoek naar software die de letters pas zichtbaar maakt op het moment dat je er naar kijkt, dan gaat het ook zin hebben, deze letters een voor een zichtbaar te maken. Dat zal zeker makkelijker zijn.

gravatar

Onnodig herhaalde tekst váák nutteloos en overbodig: geeft aan dat de onnodig herhaalde tekst nìet àltijd nutteloos en overbodig is. Als we ons focussen op die omstandigheden waarbij
onnodig herhaalde tekst nìet nutteloos en overbodig is, kunnen we dat gaan toepassen op de gevallen waar onnodig herhaalde tekst nog wél nutteloos en overbodig is. Om zo tot een situatie te komen waar onnodig herhaalde tekst in véél mìnder gevallen nutteloos en overbodig is.

Reageer
gravatar

Onnodig herhaalde tekst váák nutteloos en overbodig: geeft aan dat de onnodig herhaalde tekst nìet àltijd nutteloos en overbodig is. Als we ons focussen op die omstandigheden waarbij
onnodig herhaalde tekst nìet nutteloos en overbodig is, kunnen we dat gaan toepassen op de gevallen waar onnodig herhaalde tekst nog wél nutteloos en overbodig is. Om zo tot een situatie te komen waar onnodig herhaalde tekst in véél mìnder gevallen nutteloos en overbodig is.

gravatar

Geen touw aan vast te knopen. Maar dat kan aan mij liggen, want het is hoog tijd dat ik mijn uitgroei weer eens ga bijwerken. D.w.z. Dat ik dus met de chemicaliën aan de slag moet om weer voor blond door te kunnen gaan.

gravatar

Her hoalen, offeur njet hoalen das tog nog stats dezelfde frouw.

Ff tussen ons;

Wat vinden we van Anal’s-ex ?

Anal was tenslotte een vlotte jongen, en aldus er vroeg bij met de rijemelarij.

Ook wel kringrukken genaamt.

Zaggudat ?

Rij je me.
Maar bij homo feestjes schijnt het volgens de TV er juist heel gezellig aan toe te gaan.

Liefhebbend strelen (we hebben het nog steeds over mannen)

Dus dat vinnuh zuh ook leuk.

Mijn vraag gaat dan ook uit naar mannen van de mannensex, danwel eventueel ook mannenliefde om aan te geven of ze graag zouden willen dat andere mannen ook een sexgaatje voor de ingang, tesamenmet een poepgaatje voornamelijk gemaakt voor de uitgang zouden hebben.

Het hermafrodieten vraagstuk.

Daar hebben de grieken nog enorme verhalen over.

Reageer
gravatar

De voorgaande reactie slaat nergens op.

Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Nog eens voor de duidelijkheid: Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Voor lezers die nu pas De Speld openslaan: Nog eens voor de duidelijkheid: Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Wordt vervolgd. Volgende keer verder.

gravatar

Her hoalen, offeur njet hoalen das tog nog stats dezelfde frouw.

Ff tussen ons;

Wat vinden we van Anal’s-ex ?

Anal was tenslotte een vlotte jongen, en aldus er vroeg bij met de rijemelarij.

Ook wel kringrukken genaamt.

Zaggudat ?

Rij je me.
Maar bij homo feestjes schijnt het volgens de TV er juist heel gezellig aan toe te gaan.

Liefhebbend strelen (we hebben het nog steeds over mannen)

Dus dat vinnuh zuh ook leuk.

Mijn vraag gaat dan ook uit naar mannen van de mannensex, danwel eventueel ook mannenliefde om aan te geven of ze graag zouden willen dat andere mannen ook een sexgaatje voor de ingang, tesamenmet een poepgaatje voornamelijk gemaakt voor de uitgang zouden hebben.

Het hermafrodieten vraagstuk.

Daar hebben de grieken nog enorme verhalen over.

==
De voorgaande reactie slaat nergens op.

Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Nog eens voor de duidelijkheid: Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Voor lezers die nu pas De Speld openslaan: Nog eens voor de duidelijkheid: Ik herhaal: De voorgaande reactie slaat nergens op.

Wordt vervolgd. Volgende keer verder.

gravatar

Ondanks het feit dat ik na het drinken van een rood drankje wist dat ik niet ging vliegen, weet ik nog steeds van welk drankje ik geen vleugels kreeg.

gravatar

Het wezen van tekstschrijven is in essentie het schrijven van tekst is wat ik getracht heb proberen inzichtelijk en verhelderend te verduidelijken!

Reageer
gravatar

Dit is de kern van copywriting, het schrijven van kopij, zeg maar het neerpennen van een pakkende tekst, intikken van slimme zinnen, zogezegd, als het ware. Niet herhalen maar wel hetzelfde opnieuw wederom herschrijven. Niet herschrijven zoals overschrijven in de zin van een tekst opnieuw schrijven maar het schrijven van hetzelfde van het vorige op een andere manier dan hetzelfde.

Reageer
gravatar

Geachte minister,
1. Kent u het filmpje “Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos” op speld.nl?
2. Bent u bekend met voornoemde video op De Speld?
3. Bent u het ermee eens dat herhalingen vaak nutteloos en overbodig opnieuw nog een keer hetzelfde zeggen inhouden?
4. Bent u ook van mening en heeft u ook de opinie dat het herhaald uitspreken of opschrijven van teksten die al eerder een vorige keer uitgesproken of opgeschreven zijn onnodig, nutteloos, overbodig, zonder enig nut, niet zinvol of zelfs zonder nuttig resultaat is?
5. Wat doet de regering aan nutteloze en overbodige herhalingen? En wat aan nutteloze en overbodige herhalingen?
6. Kent u het filmpje “Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos” op speld.nl?
7. Zou u, omdat dit een belangrijke kwestie betreft, deze vragen meerdere keren willen beantwoorden?

Reageer
gravatar

1) Van mijn ambtenaren moet ik zeggen dat ik op de hoogte ben van de uitzending “Overbodige herhalingen vaak onnodig en nutteloos” van onlangs jongstleden, en dat ik het filmpje ken. Derhalve, bij deze.
2) Hierop kan ik bevestigend antwoorden met ja.
3) Herhalingen dienen steeds opnieuw een terugkomend doel. Dit kan niet genoeg weer gezegd worden. Daarom stel ik het nog maar eens.
4) Ik verwijs naar mijn vorige antwoord, het daar gezegde ook hier van toepassing zijnde.
5) en 6) Zie 4.
7)…

gravatar

Kern van het bericht is natuurlijk het woord ‘overbodig’. Volgens mij zegt dat genoeg en maakt de rest van de boodschap in wezen overbodig. Ik heb gezegd! (dat het woord ‘overbodig’ dus de kern is van het bericht, etc.) (STF)

Reageer
gravatar

Deze gedachtegang maakt uw bericht ook tamelijk overbodig, toch Carrotte?

Wat wel weer ademverruimend is, is dat Hoogervorst maar één keer genoemd wordt. Gelukkig maar: deze sneue makker is niet voor herhaling vatbaar, ook al doet Halve Zoolstra nog zo zijn best.

gravatar

Ja kijk, dat roep ik al jaren, al sinds mijn tijd als krantenjongen die de kranten rondbracht in mijn krantenwijk.

De acquisitie huldigde het standpunt “herhaling is de kracht van reclame”, maar ik vond dat onzin: “1 keer lezen is toch genoeg. Als je het echt belangrijk vind, scheur je het maar uit”. Plak het maar in een plakboek: het maakt de krant onnodig dik, ik moet er mee sjouwen, met die dingen die men al wist.

Ik hoop dat de regering hiermee iets gaat doen: eindelijk eens ononderbroken een film bekijken zonder herhalingen op herhalingen van reclames, heerlijk!

Reageer
gravatar

Toch blijft blijft het waar herhaling schept herkenning van het woord, als je een woord iedere keer weer hoort dan herken je het woord. Dit of dat betekent dat het woord dan ook herkent wordt. Dit noemen wij woordherkenning.
Woordherkenning wordt veroorzaakt door herhaling. Zonder eerste keer is er geen herhaling, iedereen in de Marketing en reclame weet dat. Indien je van het woord een merk maakt is het nog geen merk het moet eerst herhaald worden. Voordat je het kunt herhalen, moet er eerst een eerste keer zijn, de eerste keer dat het herhaald wordt, is dan de 2e keer en na de zoveelste keer wordt het dan een merk. Dan komt merkherkenning. Dit wordt ook wel anders genoemd. Aan de kust noemen ze het soms ook wel branding, maar ja, daar zijn dan ook de golven.

gravatar

Beste Lodewijk, u heeft duidelijk nooit de Havenloods rondgebracht als krantenjongen.
Ik wel, en in mijn haast om toch nog iets van een avond over te hebben, probeerde ik eens twee wijken tegelijk in de tassen te proppen. Dat proppen lukte nog wel, maar de achterband van mijn brommer klapte na een vijftigtal meters.

U kunt mij wat met al die herhalingen. Als mensen zo stom zijn dat ze telkens overnieuw dezelfde onzin moeten lezen, dan is een cursus geheugentraining op z’n plek, niet het faciliteren van zwakheden welke de krantenjongen met kostenposten opscheept.

gravatar

Jeettje,

Nog een geluk bij een ongeluk dat de achterband van jouw Solex klapte, anders zou met zo’n lading Havenloodsen zeker de rol zijn gaan slippen en het motortje zou ongetwijfeld eveneens in rook zijn opgaan.

Een betere oplossingen zou een NEE-NEE-etiket op het achterspatbord zijn geweest, als zestig jaar geleden zulke etiketten al hadden bestaan.

Samengevat
Nog een geluk dat… Weetje wat, je kunt mijn bericht zelf ook wel nalezen.

gravatar

Ik vind dit een beetje lage reactie: één van de hardnekkigste klagers over het niet bezorgen van de krant was ene Paulussen. En nu een beetje medelijdend zittend doen?
Dat geklaag kostte me destijds twee keer geld: vanwege de klacht en geen bijdrage in de herstelkosten, en ik krijg niet de indruk dat u alsnog van plan bent om over de brug te komen met enigerlei geldbedrag ter compensatie.

Overigens had ik het over brommer, niet over Solex. Verschil moet er zijn.

gravatar

Beste Paulus,

Na het zien van de foto in jouw verwijzing denk ik eens te meer: Leer ze mij kennen die zogenaamde krantenjongens.

Leer ze mij kennen!

gravatar

Beste Jeetje, we hebben wat gemeen, ik heb ook kranten rondgebracht in de ochtend. In plaats van herhalingen, kunnen we dingen ook opnieuw zeggen. Dat klinkt nu eenmaal beter. Zo is dat, want dat is zo, dus is dat zo omdat dat zo is.

gravatar

Helemaal, beste Lodewijk: leve de dorpsomroeper.

Ja en, Paulussen? Dat was de dispatchdame. Ik zei toch – verval ik toch in een herhaling- ik zei toch : ‘..wilde ik nog iets aan mijn avond hebben’?

gravatar

Heerlijk en het is maar wat de kracht van de herhaling je waard is…of hoe slim je de verbinding legt. Waar klant koning is….terug naar klantwaarde!