fizkes / Shutterstock

fizkes / Shutterstock

Inflatie: fluitje van een cent naar twee cent

Volgens het CBS (Centraal Bureau Statistiek) is de prijs van het fluitje gestegen van een cent naar twee cent door inflatie. “Alles wat je makkelijk denkt te kunnen doen is duurder geworden,” zegt een woordvoerder van het CBS.

Ook is de prijs van aardig zijn met 12 cent gestegen. Ooit was aardig zijn gratis, maar tegenwoordig wordt de prijsstijging doorgerekend door burgers. Naar verwachting kan de prijs van aardig zijn de komende maanden verder oplopen.

Het CBS heeft berekend dat de zon nu voor 27 cent op gaat. Op de korte termijn wordt ook daar nog een prijsstijging verwacht. Een CBS-woordvoerder voegt daaraan toe: “Het kwartje dat is gevallen kost nu wel 40 cent.” 


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *