Shutterstock/24Novembers

Shutterstock/24Novembers

Normering Klimaatakkoord van Parijs wordt soepeler: ‘Onder 2 graden genoeg voor voldoende’

1,5 graad was te streng voor deelnemers

Goed nieuws voor alle wereldleiders: de normering voor het Klimaatakkoord van Parijs wordt versoepeld. Oorspronkelijk moest de opwarming van de aarde onder de 1,5 graad blijven, maar uit onderzoek van de Wereld Meteorologische Organisatie blijkt de kans steeds groter dat dit niet gehaald wordt. Daarom worden wereldleiders nu ook met een voldoende beoordeeld als ze de opwarming van de aarde onder de 2 graden weten te houden.

VN-klimaatpanel IPCC kreeg de afgelopen tijd veel klachten van wereldleiders die meenden dat het ‘onmogelijk’ was om onder de grens van 1,5 graad te blijven. “Het is natuurlijk belangrijk om rekening te houden met de collectieve prestaties en op basis daarvan de normering vast te stellen”, zegt een woordvoerder van het IPCC. “Als het voor vrijwel niemand mogelijk blijkt om een voldoende te halen, is dat natuurlijk een teken om te kijken naar de gestelde doelen en die aan te passen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *