Studio Speld / exopixel, giedre vaitekune, Shift Drive, NanaOz, Chad Robertson Media - Shutterstock

Studio Speld / exopixel, giedre vaitekune, Shift Drive, NanaOz, Chad Robertson Media - Shutterstock

Finn (8) heeft een warmtepomp gekleid voor Moeder Aarde

Het is weer bijna Moederdag en dat betekent dat heel Nederland zich weer met spoed naar de dichtstbijzijnde Douglas of bloemenzaak haast voor een last-minute verrassing voor moeder de vrouw. Echter niet iedereen doet mee aan deze puur op consumentisme gerichte, vervuilende feestdag. Zo heeft de jonge Finn (8) uit Sneek dit jaar geen cadeau gekocht, maar een warmtepomp gekleid voor Moeder Aarde.

Trots laat Finn de installatie van 1,0×0,6×0,4 meter in zijn tuin zien. “Het begon eigenlijk als een simpele asbak”, verklaart hij. “Maar toen besefte ik dat moeder aarde daar natuurlijk helemaal niets aan heeft, dus toen heb ik er nog een verdamper, een compressor, een condensor en een expansieventiel bijgekleid.”

Op de vraag of Finn ook nog iets voor zijn eigen moeder gaat kleien reageert hij vastbesloten: “Nee. Mijn eigen moeder Janette zal hoogstwaarschijnlijk binnen nu en 100 jaar komen te overlijden, maar moeder aarde zal er dan zeker nog zijn. Dan is de keuze voor zo’n enorme investering natuurlijk snel gemaakt.” Hij strekt zijn met restjes klei besmeurde vingers. “Bovendien ben ik na 158 uur kleien wel klaar met die troep en heb ik nu zin om met de lego te spelen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *