Piyaset / Shutterstock

Hoopgevend: we hadden op tijd kunnen zijn met aanpakken klimaatcrisis

Goed nieuws: als we eerder waren begonnen de klimaatcrisis aan te pakken waren we op tijd geweest. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Wageningen.

“Als we in de jaren tachtig, toen bijvoorbeeld Shell al een intern rapport publiceerde waarin glashelder opgeschreven stond dat CO2-uitstoot voor een broeikaseffect zorgt, adequaat hadden gehandeld, waren we op tijd geweest met het aanpakken van de ergste effecten van klimaatverandering”, zegt onderzoeker Bert Bokhoven.

“We zien hieraan dat menselijk interventies op het klimaat dus wel degelijk zin hebben, mits we bijna veertig jaar geleden waren begonnen”, voegt hij eraan toe. “De mensheid is niet alleen verantwoordelijk voor het opwarmen van de aarde, het had het decennia terug ook nog kunnen tegenhouden. De wetenschap is geweldig.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *