Rido / Shutterstock

Rido / Shutterstock

Vrouw stopt met seksueel trauma: ‘Ik kap, ik heb hier geen zin meer in’

Hanneke heeft haar onverwerkte seksuele trauma lang bij zich gedragen. Therapie, gesprekken: niks leek te werken. Maar toen Johan Derksen besloot te stoppen met Vandaag Inside, raakte ze geïnspireerd: “Ik dacht, ik kap er ook gewoon mee! Ik heb er geen zin meer in. Al 14 jaar niet.”

“Blijkbaar kan dat dus zomaar”, vertelt Hanneke met een glimlach op haar gezicht. “En het werkte ook direct. Ik merkte eigenlijk al dat mijn trauma al een stuk minder was geworden toen Derksen had uitgelegd dat het om een jeugdzonde ging. Dat hoorde gewoon bij de tijdsgeest van toen.”

“Als slachtoffer van seksueel trauma denk je de hele tijd: ligt het aan mij? Heb ik iets verkeerd gedaan? Ik vind het zo inspirerend om naar iemand te kijken die die vraag dus helemaal nooit stelt. Die altijd denkt: het ligt aan de ander. Dat is echt een eyeopener geweest. Dat ik dat na 14 jaar therapie van iemand als Derksen mag horen, dat is toch fantastisch. Ik heb in een klap geen seksueel trauma meer. Bedankt Johan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik ga volgende keer weer op D66 stemmen. Die Sigrid Kaag komt tenminste op voor vrouwen! Ik hoorde dat ze er zelfs een speciaal plekje in de hel voor heeft.

Reageer