Shutterstock/Balate Dorin

Shutterstock/Balate Dorin

Derde Wereldoorlog dreigt, zo haal je het Italiaanse zomergevoel in huis

De Derde Wereldoorlog komt steeds dichterbij, we verlangen allemaal naar de lange dagen en hoge temperaturen. Hoe haal je dat Italiaanse zomergevoel in huis?

Maak van je tuin een Toscaans paradijsje
Zorg voor een heerlijke loungeset die de meeste zon pakt met genoeg groen om je heen en je waant je al snel in een Toscaanse zomer. Samen met je geliefde op de loungebank van de zonsondergang genieten, niets staat jouw genot nog in de weg.

Maak de Italiaanse keuken jouw keuken
Een heerlijke pizza uit de steenoven en een zelfgemaakte verse pasta kunnen niet ontbreken voor het echte Italiaanse gevoel. Wij zijn dol op de recepten in Jamie Olivers kookboek ‘Italy’. Hierin zijn ook passende wijnsuggesties te vinden die nog een extra Italiaanse touch geven.

Tip: een pinot grigio uit Puglia brengt je Italiaanse gevoel naar een hoger niveau.

Koffie koffie koffie
De tijd van slappe bakjes is voorbij. Haal een echt goed koffiezetapparaat en maler in huis, haal kwaliteitsbonen in huis en met een korte baristacursus haal jij zo ook de Italiaanse smaak in huis. Let op: alleen sterke espresso! Hmmmmm…

Verdiep je in de Italiaanse taal – en leer hoe je dit kunt toepassen op je eigen terras
In Italië wordt er Italiaans gesproken. Met een paar weken Duolingo kom je al een heel eind. Voor je het weet kun je je partner in het Italiaans vragen om nog een drankje te halen. ‘Ciao amor(e), zou jij een glas limoncello voor mij kunnen halen? Prego!’


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Awel Arno, de Russische ambassade biedt GRATIS spelletjes roulette aan hè. Op de hun gekende manier.

Ge vindt ze op de Frolaan te Brussel.

gravatar

Nog bedankt Johan, er komt een mooi pakketje geurkaarsen jouw kant op. Nu hoor je niemand meer over een of ander weggestopt D66 rapport. Hihihi

gravatar

Lieve nicht Sonja, jij hebt natuurlijk gelijk. Ik verwachtte na het lezen van de titel een rijtje bouwvoorschriften voor een atoombunker aan de Italiaans Rivièra, waarin de kernoorlog twee weken langer kan worden overleefd.