UfaBizPhoto / Shutterstock

UfaBizPhoto / Shutterstock

Taakgroep aangesteld voor taskforce van rijksbrede stuurgroep ter ondersteuning van de coördinator die speciale eenheid overziet

Grote opluchting in Den Haag vandaag. Er wordt een taakgroep aangesteld voor de taskforce van de rijksbrede stuurgroep die de nationaal coördinator ondersteunt van de speciale eenheid van de projectdirecteur. Een rapport zal dan een reeks aanbevelingen geven die moeten bijdragen aan een oplossing.

Hoogleraar bestuurskunde Bert Bokhoven: “Dit is de juiste eerste stap, mocht dit onvoldoende blijken kan er nog een enquêtecommissie komen die toeziet op de taakgroep van de taskforce van de rijksbrede stuurgroep. Op dit moment is er nog geen richtlijn met heldere criteria waar de taakgroep aan moet voldoen en binnen welke termijn de toezichtstelling zou moeten plaatsvinden. Bijkomend probleem is dat er nog geen ondersteuningsteam is aangesteld voor de begeleiding van de taakgroep. Dat kan leiden tot uitstel.”

Er is ook kritiek. Er gaan geluiden op dat de aanstelling van de taakgroep prematuur is. Er had eerst een evaluatiecommissie naar moeten kijken om de toetsing in kaart te brengen. Nu worden de conclusies van de rapportage overgeslagen wat vaak leidt tot onzorgvuldigheden in de vraagstelling en het takenpakket van de taakgroep.

Er zijn ook zorgen over de recente ervaring met de nieuwe systematiek en het doorloopproces van de taakgroep zonder meetbare reductiedoelstelling. Bokhoven: “Het zou goed zijn om de verschillende indicatoren in een dashboard te verwerken op basis van een nulmeting.”

Bokhoven concludeert: “Laten we vooral niet uit het oog verliezen waar het hier om gaat: pijnboompitten.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wat ik nog mis, is een opiniepeiling naar het draagvlak van het taskforcegebeuren. Zonder realtime opiniepeilingen zijn we nergens, blijkt uit een enquête onder het EenVandaag OpiniePanel.

Reageer
gravatar

Uiteindelijk gaat het toch om het vullen van je zakken met belastinggeld en de zakken van je vriendjes, die dan weer jouw zakken vullen. Oud elan in een nieuw jasje! Hihihihii

Reageer
gravatar

Ik wil waarschuwen voor de oplichter Bert Bokhoven. Hij heeft samen met twee kornuiten zogenaamd een liefdadigheidsstichting opgericht als oplossing voor het enorme tekort aan pijnboompitten in ons land. Zijn stichting heeft al een optie voor twintig ton in Italië. Hij wordt gesteund door televisiepersoonlijkheden, hotemetoten van de CDA en De Speld.

Reageer