LightField Studios / Shutterstock.com

Secretaris tot tranen toe geroerd nu eindelijk iemand notulen gaat lezen

Het besluit van het kabinet om de notulen van de ministerraad openbaar te maken heeft een ongekend gevoel van blijdschap teweeggebracht bij Alphons van Loo, sinds jaar en dag secretaris van buurtvereniging ‘Hooge Hoeven’ in Geldermalsen. Hoewel ze niet van zijn hand zijn, is de 66-jarige voormalig medewerker van de Nederlandse Spoorwegen tot tranen toe geroerd nu eindelijk iemand de notulen gaat lezen.

“Dit is een mijlpaal voor alle secretarissen ter wereld”, zegt Van Loo met trillende stem. “Het verslag zal worden gelezen. Sterker nog, mensen kijken ernaar uit het te mógen lezen. Dat ik dit nog mag meemaken.”

Jaloers op de secretaris van de ministerraad is Van Loo allerminst. “Natuurlijk is het mijn droom dat de notulen van buurtvereniging Hooge Hoeven ooit door iemand tot zich zullen worden genomen. Maar eerlijk gezegd denk ik dat ik mij geen houding zou weten te geven als het zover zou komen. Nee, ik gun het de heer of dame in Den Haag van ganser harte.”

Dat is genoteerd, Alphons.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Toen ik in de jaren vijftig notuliste was van de ministerraad, schreef ik alleen de besluiten op en met de hand, want het geratel van de ministers was niet interessant en het geratel van een ouderwetse schrijfmachine was hinderlijk . De besluiten werden meestal uitgesteld, zodat ik zelden de brand in de notulen behoefde te zetten.