Flickr: Esther Lin

Geen commissie om ongeluk te onderzoeken

‘We gaan dit tot op de bodem negeren’

De gemeente Vught richt geen commissie op om te onderzoeken hoe de oude eik voor Basisschool de Kraal heeft kunnen omwaaien. “We gaan dit tot op de bodem negeren”, zegt wethouder Sanne Klapwijk van VughtLokaal.

Na een slopende raadsvergadering heeft de gemeenteraad het voorstel van Klapwijk unaniem omarmd. “Er zijn vast allerlei procedures niet nageleefd”, zei Klapwijk. “Maar wij leven liever met de gevolgen dan dat we nu alles op een commissie afschuiven. Ook kunnen er misschien aanbevelingen worden gedaan, maar laat maar.”

Klapwijk erkent dat het moeilijk is om vast te stellen wie er verantwoordelijk is voor de omgevallen boom. “Daarbij moeten we bijvoorbeeld een onderscheid maken tussen de de vraag naar wie juridisch verantwoordelijk is en de schuldvraag. Dat klinkt natuurlijk nogal ingewikkeld, een commissie zou daar uitsluitsel over kunnen geven, maar daar hoeven we ons gelukkig nu geen zorgen om te maken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dan maar terug naar het ‘old school protocol’.
Men benoemt een hypothetische commissie, die als eerste besluit een sub-commissie instelt die haar taken en verantwoordelijkheden eerst laat evalueren in een Stuurgroep die vervolgens haar bevindingen terug rapporteert aan de sub-commissie die daarna wegen zal zoeken haar ideeën te rapporteren aan de intussen benoemde commissie. Met het hel traject zal naar schatting niet meer dan 3 jaar zijn gemoeid.

Reageer
gravatar

Wat u zegt Agent,

Het strekt tot aanbeveling om aan dit protocol een landelijke geldigheid toe te kennen, en anders dan bij onderzoeken en het negeren van de uitkomst ervan deze ook bij andere bijeenkomsten vanaf 1 persoon en oplopend in te voeren.

Tevens pleit ik ervoor om de Hollandsche Croquette op de lijst van het Culturele Erfgoed te plaatsen, waarmee gelijk een beschermde status aan de gepaneerde rol wordt toegekend.

gravatar

Als ze daar burgemeester, wethouders, gemeenteraad en alle ambtenaren afschaffen dan scheelt dat een heleboel gedoe, drukte, spanning, moeite, tijd en geld.

Gewoon iedereen vakantie!
JOEHOE!!

Reageer
gravatar

Geef mij maar de rechtse variant:
alles wat groen is en potentieel schade kan veroorzaken bij windkracht twaalf binnen een straal van drie kilometer om de school omzagen.

Natuur is leuk maar moet er geen last van hebben.

Corrie.

Reageer
gravatar

Hélemaal mee eens NepCorrie,

Thans woon ik nu riant in wat eens een dicht op elkaar gebouwde vinexwijk is geweest. Het uitzicht rondom zijn weidse vergezichten geworden, en alles wat tracht erin binnen te dringen of in het wild omhoog schiet wordt preventief geruimd. Daarbij is de overlast en de criminaliteit spectaculair gedaald.