Politie maakt einde aan illegale hobby-gemeente

Bestuurslaag met 65.000 inwoners 'professioneel opgezet'

De politie heeft vanochtend een einde gemaakt aan een illegale gemeente. In het Noord-Brabantse Boxtel runde een man jarenlang een bestuurslaag zonder over de juiste vergunningen te beschikken. Volgens de politie was de gemeente professioneel opgezet, met onder meer een gemeentehuis, een bedrijventerrein en een directe spoorverbinding met het Ruhrgebied.

Peer van der Wiel, zelfuitgeroepen burgemeester van de gemeente, is zich van geen kwaad bewust. “De gemeente Worgsel is gewoon mijn hobby. In mijn vrije tijd speel ik een beetje met lokaal bestuur. Daar doe ik toch niemand kwaad mee?”

De provincie dacht daar duidelijk anders over. “De gemeente van de heer Van der Wiel heeft meer dan 65.000 inwoners. Dat is geen hobbygemeente meer, dan ben je gewoon een serieuze bestuurslaag aan het runnen,” verklaart commissaris van de koning Wim van de Donk. “Als je in Nederland je eigen gemeente wil beginnen, heb je je te houden aan de gemeentewet van 1851. Als iedereen zomaar naar eigen inzicht bestuurslagen gaat oprichten is het einde zoek.”

Van der Wiel is niet van plan het er bij te laten zitten. “Toevallig runt mijn broer in het weekend een hobby-Europees Hof voor de Rechten van de Mens. Als het nodig is, stap ik daar naar toe.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is nu wél een precedent geschapen: ingaand direct kan iedere Neder- of Medelander een eigen congregatie beginnen. Dat doet Salafisten en Wahabisten in Nederland deugd; gezien hun aantal volgers zullen moeiteloos vele middelgrote autonome gemeenten gevormd kunnen worden, vanuit Ankara bestuurd en vanuit Mekka gefinancierd. Belastingafdracht vindt niet meer plaats en banken zullen uitsluitend aan halal-banking doen. Deysselbloem treedt binnenkort af.

Reageer
gravatar

Ik heb een hobby-farmaciebedrijf in Brabant.
Prima zaak, er is duidelijk markt voor mijn produkten. Je weet wel, die paarse in de vorm van een kakkerlak. Humor!

Ik behoor duidelijk tot de creatieve ondernemers in Nederland. Die echter niet de waardering krijgen die wij verdienen!

Onbegrijpelijk is bijvoorbeeld hoe met ons afvalprobleem wordt omgegaan. Dat ze daar nou nog niet iets op verzonnen hebben!

Reageer
gravatar

Waarschijnlijk hebben ze het over de dorpsraad waar de lokale supermarkt voorzitter van is.
Het is net zo gegaan als de deelraden van Amsterdam toen ze weer eens een flop wilden met een nieuw gemeentehuis dat te klein is.
En daarna ondergronds gaan.
Anders zijn het de huisvrouwen die gemeenteraadslid worden als ze de kinderen niet meer hoeven leren zindelijk te zijn.

Reageer
gravatar

De politie kan zich beter gaan bezighouden met het echte boevenvangen. Zelf benoemde volkskenner Mark Rutte bijvoorbeeld, die meent beter te weten wat goed voor het volk is dan dat het volk dat zelf weet. “Geef het volk referenda en koningsspelen” is zijn motto bij de volksverlakkerij die hij als hobby bedrijft. Hij is er al vele malen voor veroordeeld, niemand die hem meer gelofft, maar de politie treedt niet op. Maar wel een klein hobby-burgermeestertje pesten!

Reageer
gravatar

Bestuurlijke vernieuwing, er wordt al jaren over gesproken in Nederland, maar het wil maar niet van de grond komen. “Dank”zij het establishment natuurlijk weer.

Reageer
gravatar

Noord-Brabanders staan bekend om hun “hobby’s” én hun groene vingers.

Hiermee benadrukken zij de tegenstrijdigheid dat Het Westland in het oosten ligt: “Ere wie ere toekomt”, aldus een willekeurige reiziger (kampbewoner) uit Oss.

Reageer