NOS

NOS

Oplossing boycot Russisch gas: elke Nederlander krijgt een Groninger in huis

Nederland moet zo snel mogelijk van Russisch gas af, daar zijn de meeste mensen het inmiddels over eens. Het kabinet dacht alleen dat dit nog even op zich zou laten wachten omdat er geen alternatieven waren, maar komt vandaag toch met een oplossing. Elke Nederlander krijgt een Groninger in huis, zodat alles onder de provincie leeggepompt kan worden.

“In principe hebben we het natuurlijk nooit helemaal uitgesloten en altijd de ‘kraan’ op een kiertje gehouden om de mogelijkheid te hebben om eventueel weer te pompen”, zegt staatssecretaris Vijlbrief. “En je weet wat ze zeggen: ‘waar een kraan dicht gaat, gaat altijd een nieuwe kraan weer open’, dus nu ook hier. Voor de veiligheid en leefomstandigheden houdt dit dus helaas wel in dat alle mensen die er nu wonen geëvacueerd moeten worden. Ik ga ervan uit dat het met de solidariteit die er in Nederland is wel goed zit. Dat heb ik de laatste maanden ook wel gezien om mij heen. Iedereen kan vast nog wel een bedje vrijmaken voor onze vrienden uit het Noorden denk ik zo.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Groningers passen niet in de Achterhoek. Dus ik doe hier niet aan mee. Amsterdam wil ze wel hebben, vernomen uit een zeer betrouwbare bron

Reageer
gravatar

Hmm ik heb al meerdere Groningers in huis, net als onze buren en de rest van de straat.
Sterker nog, ik durf wel te stellen dat vrijwel iedereen hier in de buurt wel Groningers in huis heeft.
Kan de rest van NL nog wat van leren, alleen gaat er zo wel een schaarste ontstaan aan Groningers als iedereen er eentje in huis wil.
Levertijden van verse Groningers is al aardig richting de 9 maanden.
Dit gaat wel een dingetje worden vermoed ik. Voor je het weet krijg je te maken met namaak en haal je zonder het te weten een Fries in huis, of een Drent.

Reageer
gravatar

Ik heb via mijn beste vriend Thierry de Friezen geadviseerd om Groningen behalve het verpauperde oostelijk deel, en heel West-Friesland terug te veroveren.
Ik ben bereid om oorlogmateriaal te sturen als er nog wat over is na mijn poging om de Oekraïne terug te krijgen.

Reageer
gravatar

Wat heet niet erg.. als zelfs er een serieuze dreiging is dat je kinderen uit huis geplaatst worden?? Is zeer erg!!! En dat alleen door die grrrrkl enz aardbevingen!!

gravatar

Wat een goed idee van staatssecretaris Vijlbrief. Het zal volgens goede gewoonte van onze regering zal het echter nog wel een jaartje of tien kosten voordat de eerste Groninger elders in ons land kan gaan wonen.

Reageer