TonyV3112/Shutterstock

TonyV3112/Shutterstock

Utrecht presenteert plan voor 500 nieuwe starters-met-teringrijke-ouders-woningen

De gemeente Utrecht gaat 500 koopwoningen bouwen speciaal voor starters met teringrijke ouders. In de wijk Leidsche Rijn wordt in 2022 een nieuwe flat opgeleverd met als enige bestemming mensen die net beginnen met werken en ouders hebben die vier ton hypotheek kunnen krijgen.

Het gaat om appartementen met twee of drie slaapkamers, een ruim balkon of dakterras en de flat beschikt over een inpandige fietsenkelder. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen zodat teringrijke ouders erfstukken en cadeaus kunnen afleveren.

Utrecht heeft de vergunning afgegeven vanwege het urgente karakter van het bouwproject, legt burgemeester Sharon Dijksma uit. “Het is voor starters met teringrijke ouders heel lastig om een geschikte woning te vinden. Het enige alternatief is dat ze blijven huren, maar dan raken ze het kapitaal dat hun voorouders hebben opgebouwd kwijt. Door meer van dit soort woningen te bouwen krijg je weer een gezonde doorstroom van een nieuwe generatie kapitaalkrachtigen die dan later weer een woning voor hun kinderen kunnen meefinancieren.”

Kans maken om volgende week dinsdag 12 april bij de première te zijn van De Speld Theater in de Stadsschouwburg in Utrecht? Dat kan door kaarten te kopen! Na vijftien jaar betrouwbaar verslag te hebben gedaan van het laatste nieuws breidt De Speld dit jaar uit naar de toekomst. Alle informatie over de voorstelling en tickets vind je op de speciale theaterpagina. Net als de volledige speellijst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Heel goed van Utrecht. Want het is een feit dat niemand recht heeft op een fatsoenlijke woning, tenzij je Siebert heet en onderdeel bent van de achterkamertjespolitiek.

Reageer
gravatar

In 28 oktober 2019 werden de schrijvers Jop Eikelboom en Simoon Hermus nog vermeld. Zijn ze inmiddels ontslagen?
Worden ze wel betaald voor de woordelijke herplaatsing van hun artikel?

Overigens kreeg De Speld in die tijd nog een veelheid aan reacties. Vandaar de herhaling?