TonyV3112/Shutterstock.com

Utrecht presenteert plan voor 500 nieuwe starters-met-teringrijke-ouders-woningen

De gemeente Utrecht gaat 500 koopwoningen bouwen speciaal voor starters met teringrijke ouders. In de wijk Leidsche Rijn wordt in 2022 een nieuwe flat opgeleverd met als enige bestemming mensen die net beginnen met werken en ouders hebben die vier ton hypotheek kunnen krijgen.

Het gaat om appartementen met twee of drie slaapkamers, een ruim balkon of dakterras en de flat beschikt over een inpandige fietsenkelder. Daarnaast zijn er parkeerplaatsen zodat teringrijke ouders erfstukken en cadeaus kunnen afleveren.

Utrecht heeft de vergunning afgegeven vanwege het urgente karakter van het bouwproject, legt burgemeester Jan van Zanen uit. “Het is voor starters met teringrijke ouders heel lastig om een geschikte woning te vinden. Het enige alternatief is dat ze blijven huren, maar dan raken ze het kapitaal dat hun voorouders hebben opgebouwd kwijt. Door meer van dit soort woningen te bouwen krijg je weer een gezonde doorstroom van een nieuwe generatie kapitaalkrachtigen die dan later weer een woning voor hun kinderen kunnen meefinancieren.”

Dit artikel is te vinden in ons nieuwe boek: 150 Jaar De Speld Deel 1. Bestel vandaag nog de bundel van alle artikelen die de loop van de geschiedenis hebben veranderd. Nu al erkend als wereldwonder en slechts 22,50 in onze webshop.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Koopwoningen voor jongere met rijke ouders
Ik was altijd heel trots om Utrechtse te zijn maar nu schaam ik me
Mijn dochter en schoonzoon hebben met veel moeite en heeel veel uren in in de week werken , een huis kunnen kopen
Zullen ze ook moeten blijven doen
Het is een middelvinger naar al deze hard werkende jonge mensen
Schandalig

Reageer
gravatar

Geen enkele teringrijke moeder laat haar kind in Utrecht wonen. Doorn bv. is nog geen 25 km ver weg – met een beetje energiezuinige Maserati of Jaguar is het kind er zo, als het al in Utrecht moet zijn. Tja – Van Zanen is VVDer en man, dus begrijpt niets van moederliefde.

Reageer
gravatar

Ach, geachte redactie, over alle onderwerpen dus OOK over kinderen van teringrijke ouders willen wij hier prof dr. ir. Bert Bokhoven (tevens een geweldige trendlistener) aan het woord. Dus niet een onbekende van Zanen, neen, Bokhoven, Bokhoven en nogmaals Bokhoven, dat is wat wij als lezers wensen. Doe uw huiswerk nu eens een keertje goed en laat hier eindelijk toch weer eens de eminente Bokhoven aan het woord, anders gaat het u zeker veel abonnementen kosten!!