Onbekende renner Lijnbus kennelijk erg populair in Utrecht

Onbekende renner Lijnbus kennelijk erg populair in Utrecht

Onbekende renner Lijnbus kennelijk erg populair in Utrecht

De Vuelta is vandaag toe aan zijn derde etappe. Wat na twee dagen fietsen in en rond Utrecht vooral beklijft is de ongekende populariteit van de vermoedelijk Nederlandse renner Lijnbus. Bijzonder, aangezien nog niemand van de renner gehoord lijkt te hebben. Toch was zijn naam overal op het parcours te zien.

Ook wielercommentatoren is het niet ontgaan dat Lijnbus klaarblijkelijk een grote schare fans heeft in de Domstad. “Ik ken die man helemaal niet”, sprak Maarten Ducrot live in de NOS-uitzending toen het peloton voor de zoveelste keer een stukje asfalt passeerde waar de naam van de mysterieuze renner op gekalkt stond. “Misschien is het een jongen die bij een kleine Spaanse ploeg rijdt, Burgos ofzo, maar ik zie hem ook niet op de startlijst staan.” Ook erkende wielerwebsites als ProCyclingStats maken nergens gewag van de renner.

Wie het ook is, Lijnbus zal zich in de etappes in Utrecht erg gesteund moeten voelen, constateerde Ducrot na de finish op de Uithof, waar het nergens meer anders over ging dan over deze onbekende renner. “Ja dat is natuurlijk geweldig. Zeker als jonge jongen, wat hij misschien wel is, is het geweldig om overal je naam te zien staan. Dat moet gewoon een enorme boost geven. Ik ben benieuwd hoe hoog hij is gefinisht.”

Vandaag staat de etappe van Breda naar Breda op het programma. Het is onbekend of Lijnbus daar ook zo geliefd is.

Iedere gram telt in het wielrennen. Bestel hier het Tour de Tietema x De Speld Sport lichtste wielershirt ooit!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *