shutterstock/ luciapinto

shutterstock/ luciapinto

Russische oligarchen lakken hun superjachten zwart in de hoop dat het kabinet er dan niet bij kan

Russische oligarchen zijn begonnen met hun superjachten zwart te lakken. Op deze manier hopen ze dat de overheid er dan niet bij kan, en ze dus niet in beslag genomen kunnen worden.

“Het is een oude truc wanneer je niet wilt dat mensen bij jouw informatie of gesprekken komen, dus ik denk dat het ook wel bij een boot moet werken”, zegt een anonieme Russische eigenaar van een superjacht. “Ze zullen in eerste instantie duidelijk op zoek gaan witte boten en vervolgens boos worden als ze een zwart gelakte boot zien, maar niets kunnen doen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Na de Tweede Wereldoorlog toen de Marshall hulp aan Duitsland kwam zijn de hogergeplaatste nazi’s in het bankwezen gegaan. Dat is de reden van Brexit werd me persoonlijk verteld; alleen komt dat niet in de media, daar zijn ze te fatsoenlijk voor. De Duitsers zijn heel onderdanig geworden, je ziet undercover steeds meer zwarte Duitsers.

Reageer
gravatar

Ik moet van de meneer de Hoofdreacteur (geen lid van de redactie) alle lezers waarschuwen: Lees het bovenstaande gevaarlijke bericht NIET!

Moderator doe onderhand je werk eens!

gravatar

Sonja van de Buren – ervaren critica van de redactieleden – weet van zwart maken het nodige. Wellicht wil ze de oligarchen adviseren.

Reageer
gravatar

Ik heb nog nooit redactieleden van De Speld zwart gemaakt. Hoe kom daar je in godsnaam bij, Daniëlle?

Mensen zwart maken wordt tegenwoordig immers als racistisch beschouwd. Uitzondering vormen mensen die begin december door schoorstenen kruipen.

Ik moet wel eerlijk toegeven dat ik soms redactieleden van De Speld heb afgemaakt, maar wel ongeacht hun huidskleur.