NOS

NOS

5 lessen die we van Will Smith kunnen leren over dankbaarheid

Will Smith, acteur, goeroe, inspirator, liep vannacht tijdens de Academy Awards het podium op voor een bijzondere les. Dit kunnen we van Will Smith leren over dankbaarheid.

1. Vergeven is iemand flinke klap geven en het er daarna niet meer over hebben
Vergeven, het kan zo moeilijk zijn. Toch is het zo belangrijk om over onze ego te stappen. Probeer ook eens iemand een flinke klap te verkopen en het er daarna niet meer over te hebben met elkaar. Dát is pas sterk zijn.

2. Leef bewust, herhaal hardop dat anderen de naam van je vrouw niet in hun fucking mond moeten leggen
Probeer heel bewust te leven, iedere dag opnieuw. Dingen kunnen zo vanzelfsprekend zijn, zoals dat Chris Rock de naam van je vrouw niet in zijn fucking mond moet leggen, maar door het hardop te herhalen voel je het ook echt.

3. Zelfdiscipline is iemand voor het oog van de wereld een klap geven en direct daarna een speech geven over liefde
Het is makkelijk om toe te geven aan onze eigen verlangens, maar zelfdiscipline kan ons een beter mens maken. Als je voor het oog van de wereld het podium opstormt en een klap uitdeelt vanwege een grap die je niet kunt waarderen, moet je al je energie bij elkaar zoeken om direct daarna een speech over liefde te geven. Het voelt misschien niet natuurlijk, maar juist door het wél te doen laat je zien hoe sterk je bent.

4. Om een goede vader te kunnen zijn voor je vrouw en kinderen, moet je een goede rechterhoek hebben
Vaderschap wordt zo vaak gezien als iets vanzelfsprekends. Maar goed vaderschap en goed partnerschap is ook hard werken, aan die goede rechterhoek. Als je werkende vader bent, schiet die sportschool vier keer per week er snel bij in. Maar als je er écht voor je vrouw en kinderen wilt zijn, zul je je er volop voor moeten geven.

5. Een award betekent niets, als het hele evenement niet wordt overschaduwd door jouw actie
Uiteindelijk is ook de Oscar maar een beeldje. Winnen is pas winnen als iedereen alleen op deze avond terugkijkt als de avond dat jij het podium opstormde om iemand een klap te geven. Geluk zul je namelijk niet halen uit dat beeldje alleen, het gaat om de mensen eromheen.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wordt er nu ook een klap naar hem vernoemd?

Zou wel logisch zijn. Idi Amin heeft immers ook zijn eigen fluoride en Lassie zijn eigen rijstfabriek.

Reageer
gravatar

Wie is Wil Smit in vredesnaan? Is hij de hoefijzersmid in Broek onder Akkerwoude (Fryslan)?

Reageer