Source: Netflix

Oscar Night: wij voorspellen alvast wat de beste film over de bijzondere vriendschap tussen mens en octopus wordt

Komende zondag is het zover: de Academy Awards worden weer uitgereikt. Een bijzondere editie, omdat veel van de genomineerde films nog niet op het grote doek te zien zijn geweest.  Wie gaat er bijvoorbeeld winnen in de traditioneel sterk bezette categorie Beste Film over de Bijzondere Vriendschap tussen Mens en Octopus?

Veel critici durven er hun vingers niet aan te branden, maar wij voorspellen dat My Octopus Teacher er dit jaar met de overwinning vandoor gaat. Anders dan de titel doet vermoeden, gaat die film over de vriendschap tussen een octopus en een wat labiele Zuid-Afrikaan die heel lang zijn adem kan inhouden. Daarmee voldoet het meteen aan de belangrijkste voorwaarden: de film gaat immers over een mens en een octopus, die ook nog eens bevriend zijn.

Wij horen u denken: en het prachtige My Octopus Buddy dan? Dat gaat inderdaad ook over de vriendschap tussen een mens en een octopus, maar nadat ze op een dronken avond seks hebben, bekoelt de relatie en groeien ze langzaam uit elkaar. Bij de Academy Awards houden ze niet zo van dat soort deprimerende verhalen, daar willen ze gewoon een leuke film zien.

En dat brengt ons weer bij My Octopus Teacher. Dat is een leuke film die gaat over de vriendschap tussen een man en een octopus. Weliswaar gaat de octopus dood op het einde, maar dat is normaal voor een octopus. Bovendien is de man verdrietig, wat een bewijs is van zijn vriendschap. Het is dus met recht een film over de vriendschap tussen mens en octopus te noemen. Het moet raar lopen wil die film er niet met de Oscar vandoor gaan.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld kan zich beter niet inlaten met nepfilms over een man die iets heeft met een octopus Die plagiaatfilms zijn sl*chts namaak van het bioscoopsucces Octopussy uit 1983 met Roger Moore als James Bond en Maud Adams als Octopussy.

Reageer