Africa Studio / Shutterstock

Africa Studio / Shutterstock

Dit droeg de De Speld-redactie tijdens de Oscars

Vannacht was het weer zover: de Oscars werden uitgereikt! Net als elk jaar is het weer de vraag: wat waren de beste looks? Wie stal de show? Wie waren er dressed to impress en sloten het awardseizoen af met de mooiste ensembles? We verzamelden de looks van de De Speld-redactie tijdens de Oscaruitreiking van 2023.

Oog voor detail
Redactielid Daniel bekeek de Oscars vanaf zijn champagnekleurige fauteuil. Hij ging voor een tijdloze minimalistische look, maar wel met oog voor detail: een subtiele ring van oranje paprikapoeder rond zijn lippen voor wat extra kleur en een streepje tandpasta op zijn trui maakte zijn outfit helemaal af.

Trainingsmaatpak
Goals: Noah koos voor een driedelig maattrainingspak dat niet is ontworpen door Dries van Noten. Het geheel was vooral bijzonder door de absolute showstopper: een trainingsbroek van het Engels-Amerikaanse merk Reebok.

Wet look
Redactielid Josje gaf haar eigen draai aan de wet look en verstopte haar natte lokken onder een opmerkelijke creatie van badstof. Wij vonden het ietwat gedurfd, maar zien potentie.

Grey, grey, grey!
Redacteur Flip koos voor een grijs ensemble van pyjamashirt- en broek. Hij heeft door de complete ceremonie heen geslapen, maar viel op door het slim uitgezochte kleurenpalet. En zien we daar een kleine bierbuikbump? Genoeg om over na te praten!

Fashion statement
De leukste oorbellentrend van het jaar: ear cuffs. Die zagen we vannacht helaas niet in de slaapkamer van Helena. Wél zagen we iets heel anders: oordoppen. Was dat wellicht een fashion statement, net als het slaapmasker? Een boodschap naar de haters? In Hollywood wordt er volop gespeculeerd over de betekenis achter haar look.

Who you gonna call?
Een typisch gevalletje less is more bij Daphne: een verwassen shirt met het logo van Ghostbusters. Het als jurk gedragen shirt (uit de wintercollectie van de V&D, 2013) lijkt een ode aan het hergebruiken van outfits: ze droeg dit gisteren namelijk ook al. En waarom ook niet? Never change a winning team, zullen we maar zeggen. En bovendien een mooi statement en een spiegel voor de mode-industrie, die best wat groener mag zijn.

Vintage feel
Max brengt ons terug naar vroeger met deze 90’s inspired sokken. De gaten bij de hiel en de teen zijn toegevoegd voor de extra vintage feel. Ook bijzonder: Max heeft gekozen voor een mismatch en combineert twee verschillende sokken voor een asymmetrische touch. Toch is niet alles typisch jaren 90: de messy hair look is namelijk tijdloos.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *