Shutterstock/Photographer RM

Shutterstock/Photographer RM

Eén partij wil een mythisch Tsarenrijk, de andere een democratische rechtsstaat – hoe komen we in het midden uit?

De oorlog in Oekraïne is een keiharde botsing tussen twee werelden. Aan de ene kant heb je Poetin die een nieuw tsarenrijk nastreeft waarbij alle betrokken landen op verzonnen historische gronden weer worden ingelijfd. Aan de andere kant Europa die democratische rechtsstaten wil steunen. Hoe komen ze straks toch in het midden uit?

“Het is nog niet evident dat we hier op een gemakkelijke manier uit komen”, zegt geopolitiek analist Bert Bokhoven. “Het lastige is het redelijke midden vinden tussen partijen waarvan de ene meer richting vrijheid en moderne humanistische waarden trekt en de andere kant meer richting genocidair fascisme en dingen kapot maken. Iemand zal water bij de wijn moeten doen.”

Volgens Bokhoven denken mensen soms ook veel te simpel na over het conflict. “Je kunt wel denken: stoppen met uitmoorden van volkeren, maar het is maar zeer de vraag of Poetin zover wil gaan. Ik denk eerder dat Europa meer genocides moet gaan plegen, maar ook daar is het de vraag of ze daartoe bereid zijn. Maar een Europese tsaar, daar moet toch over te praten vallen?”

Bokhoven denkt dat Rusland ook verder kan gaan als een schijndemocratie waarbij enkele plutocraten regeren en profiteren. De bevolking kan dan middels knokploegen onder de duim gehouden worden en de media als propagandakanaal wordt gebruikt. “Is al wel een keer geprobeerd, maar misschien werkt het deze keer wel.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Let op mijn rechterhand terwijl ik mijn proletenloopje doe.

Zoals aangeleerd, houd ik ‘m altijd bij mijn pistool,
ook al draag ik die niet meer.

Vet koel hè?!

Groetjes met polonium,
Vlad

Love, Peace, Mir!

gravatar

https://www.frontnieuws.com/dr-coleman-dezelfde-mensen-die-nu-over-rusland-schreeuwen-zijn-dezelfde-zelfingenomen-idioten-die-kleine-kinderen-dwongen-met-gif-ingespoten-te-worden/

Het zijn dezelfde mensen die het goedkeurden dat jonge gehandicapte volwassenen opgesloten werden gehouden en dan gedood werden via DNR-kennisgevingen (niet-reanimeren-bevel). Het zijn dezelfde idioten die opgehitst en verkeerd voorgelicht zijn door de corrupte verraders die voor de mainstream media werken. Het zijn dezelfde mensen die het niets kon schelen dat miljoenen kinderen in Afrika verhongerd zijn door een absurd covid-beleid.

Reageer
gravatar

De vele Israëls.
Ik hoorde gisteren dat Zelenksi een huis in Florida heeft plus tegoeden van 8 miljard.
De Khazaren staan weer op de agenda..

Reageer
gravatar

Inderdaad wordt het onderhand tijd dat een Oranje weer eens ten strijde trekt. Ik stel voor dat Willem-Alexander in de Oekraïne die dappere traditionele rol van zijn voorvaderen gaat spelen. Dan doet hij eindelijk iets nuttigs.