Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

Aerovista Luchtfotografie / Shutterstock

Shell verbreekt banden met klimaatverandering, blijft wel vaten olie kopen

Het ene na het andere grote bedrijf verbreekt de banden met klimaatverandering. Ook Shell heeft de opwarming van de aarde de rug toegekeerd. Wel blijven ze voor een spotprijs vaten olie kopen.

“We hebben lang, fijn samengewerkt met klimaatverandering, maar de recente ontwikkelingen dwingen ons de banden te verbreken”, zegt Ben van Beurden in een statement. “Wij zijn een waardengedreven organisatie. We kunnen ons niet langer afzijdig houden.”

Direct daarna kocht Shell 725.000 vaten ruwe olie. Van Beurden: “We kunnen niet van de een op de andere dag stoppen met klimaatverandering. Daar zijn we veel te afhankelijk van.” Wel geven ze aan dat de winst hiervan naar klimaatorganisaties gaat.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ben van Beurden heeft voor een spotprijs van Rusland 725.000 vaten ruwe olie afgetroggeld. Voor dezelfde prijs heb ik de vaten olie overgenomen en geheel belangeloos voor de thans gangbare prijs plus btw aan het leger van de Oekraïne geleverd.

Reageer