Flickr / Unipavia (CC BY 2.0)

Flickr / Unipavia (CC BY 2.0)

Emma (22) gaat op uitwisseling in Zuid-Korea om cultuur te ervaren van andere Nederlanders op uitwisseling in Zuid-Korea

De 22-jarige Emma uit Breda gaat een half jaartje op uitwisseling in Zuid-Korea. Zo hoopt ze een beter beeld te krijgen van de cultuur van andere Nederlanders die op uitwisseling gaan in Zuid-Korea.

“Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in de cultuur van andere Nederlanders die precies hetzelfde doen als ik”, zegt Emma. Ze kijkt enorm uit naar het half jaar, waarin ze zich helemaal onderdompelt in een groepje Nederlanders op haar Koreaanse universiteit. “Hopelijk is de taalbarrière niet te groot, ik heb gehoord dat er iemand tussen zit met een Limburgs accent.”

De keuze voor Zuid-Korea lag voor Emma voor de hand. “Die cultuur onder Nederlandse uitwisselingsstudenten daar is zó anders dan onder Nederlandse uitwisselingsstudenten in bijvoorbeeld Lund in Zweden. Ze zijn daar veel meer bereid ver te reizen om andere Nederlanders te ontmoeten.”

“Zo’n uitwisseling is een goede manier om je te realiseren dat de dingen die jij vanzelfsprekend vindt, onder andere Nederlandse uitwisselingsstudenten in Zuid-Korea misschien helemaal niet zo vanzelfsprekend zijn”, antwoordt Emma op de vraag wat ze van haar uitwisseling hoopt te leren. “Dus ik hoop verrijkt terug te komen, met een beter idee van de Nederlandse studententaal en -cultuur. Daarnaast is de Nederlandse fashion onder Nederlandse jongeren die op Erasmus gaan in Zuid-Korea nu opkomend, dus ik ben erg benieuwd.”

“Ik ben vooral heel benieuwd naar de manier waarop zij leven”, vervolgt Emma. “Wat eten ze, hoe kleden ze zich, wat vinden ze belangrijk, doen ze ook een bachelor communicatie toevallig? Dat soort dingen. Ik wil er vooral heel open in gaan. Misschien lijken we wel veel meer op elkaar dan we denken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Matthijs en Xara, het is een heel aardig idee, maar het artikel bevat ernstige fouten. Zie de reacties van Plien, Cor, Rutger en de Waarheidscommissie.

En het stuk is wat te lang voor meeste lezers; dat zijn lezers waarvoor ik het doe.

Jullie hebben eigenlijk geen sterren verdiend. Omdat ik in een goeie bui ben, voor het idee toch nog één ster.

Reageer
gravatar

Als een student die op uitwisseling is gegaan in Zuid-Korea kan ik je vertellen dat er geen erasmus is in Zuid-Korea. Doe eens aan goede journalistiek.

Reageer