Shutterstock / saltodemata

Shutterstock / saltodemata

Karin is begonnen met dieet: de ‘eet’ gaat heel goed, de ‘di’ iets minder

Karin is van plan een paar kilo af te vallen. Niet absurd veel, maar gewoon een paar grammetjes hier, een paar grammetjes daar. Daarom is ze begonnen aan een dieet. Maar helaas voor Karin hebben haar inspanningen tot nu toe weinig effect. “De ‘eet’ gaat heel goed, de ‘di’ alleen iets minder.”

“De ‘di’ is het lastigst voor mensen die af willen vallen”, vertelt ook diëtiste Noraly Muller. “Ik zie het dagelijks in mijn praktijk. Als ik zeg dat ik mensen ga helpen met diëten, is iedereen eigenlijk alleen enthousiast over dat laatste deel.” Of dat frustrerend is? “Ja, soms wel. Maar ook wel weer een uitdaging om mensen in te laten zien dat de ‘di’ ook leuk kan zijn. Anders was ik wel etist geworden.”

Karin is van plan het diëten minstens een paar maanden vol te houden. “Ik focus me nu eerst even op het eten, daarna ga ik vol voor de di.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Er is veel wilskracht nodig om je aan een dieet te kunnen houden. Maar dieet gaat niet alleen over het eten van salade, het gaat ook over hoeveelheden en wat je moet vermijden. Ik ben bijvoorbeeld minder gaan eten dan vroeger en vermijd fast food zoveel mogelijk. Als ik geen zin meer heb om te koken, iets wil bestellen of iets wil gaan eten, kijk ik eerst op nl.menulist.menu of tripadvisor.nl waar ik restaurants kan vinden die eten serveren dat niet tegen mijn dieet ingaat. En het werkt elke keer.

Reageer