Shutterstock/NickHeller

Shutterstock/NickHeller

Meerkoet weigert QR-code te laten zien om vogelgriep buiten de vijver te houden

Meerkoet Joey heeft er schoon genoeg van. Toen hij vandaag bij de plaatselijke vijver zijn welverdiende portie kroos wilde halen, moest hij plotseling een QR-code laten zien. “Nederland begint een heel naar land te worden,” snatert hij verontwaardigd. “Ik word gediscrimineerd!”

“Ik doe ook maar mijn werk,” zegt slobeend Martin, die alle QR-codes bij de vijver moet scannen. “Heeft u of een meerkoet in uw omgeving de afgelopen 7 dagen last gehad van neurologische klachten, zoals het zwemmen in rondjes?” Meerkoet Joey begint te schreeuwen dat hij de manager wil spreken. Daar komt de bedrijfsfuut al aan gedobberd.

“Kan ik u helpen?” vraagt de fuut. “Ja,” zegt meerkoet Joey. “Ik wil graag een vergelijking maken met de tweede vogeloorlog. Deze eend is een zomertaling (zomertalingen stonden in de tweede vogeloorlog aan de verkeerde kant, red.).” De fuut zucht: “meneer, wij proberen hier alleen de vogelgriep buiten te houden. Als u geen QR-code heeft dan verzoek ik u vriendelijk om ergens anders te foerageren.”

De meerkoet begint woest met zijn zwemlobben te stampen. “Liefde, vrijheid, geen dictatuur!” Zelfs voor een meerkoet maakt deze vogel ongewoon veel stampei, denkt slobeend Martin. Maar hij houdt deze gedachte voor zichzelf. Hij weet immers niet wat er allemaal speelt in het leven van de meerkoet. Misschien heeft hij niet genoeg nestmateriaal kunnen vinden, of heeft zijn vrouw hem verlaten voor een brilduiker. Wie is hij om te oordelen?

“Er komen tribunalen!” schreeuwt de meerkoet, terwijl hij filmend zijn telefoon in het gezicht van de slobeend duwt. Kijk, zo kan het natuurlijk ook.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★

Stephan, een heel aardig idee van jou, maar de uitwerking is naar mijn smaak net iets te lang. Daarvoor breng ik één ster in mindering. En twee omdat vogels in verhalen voor volwassenen niet kunnen praten

Je zult het wellicht niet eens zijn met mijn oordeel. Het is echter mijn vrijheid van meningsuiting.

Reageer
gravatar

Van dat pak neem ik terug.
Mijn aanhangers dragen namelijk zelf ook vaak een zwart pak.

En andere dingen om niet herkend te worden.
Door de DIEP STEET!

Allemaal verzetshelden.

gravatar

En ik weet nog wel een manier om van die ongevaccineerde af te komen, maar dat mag ik zeker weer niet hardop zeggen.