Shutterstock / Marcel Alsemgeest

Shutterstock / Marcel Alsemgeest

Efteling opent angstaanjagend nieuw Spookslot met dingen die anders zijn dan vroeger

'Mensen beleven hier hun grootste angst'

Fans van het Spookslot kunnen opgelucht ademhalen. De attractie wordt weliswaar gesloopt, maar de Efteling heeft bekendgemaakt dat op dezelfde plek een angstaanjagend nieuw Spookslot zal verrijzen, vol dingen die anders zijn dan vroeger.

“Het wordt doodeng, mensen gaan hier hun allergrootste angst beleven”, belooft Efteling-directeur Fons Jurgens. “In het nieuwe Spookslot is er niets zoals het in je jeugd was. Alles is veranderd. Zodra je het Spookslot binnenstapt is de veilige goede oude tijd verder weg dan ooit. De rillingen zullen over je rug lopen.”

Het nieuwe Spookslot worden bezoekers onder andere geconfronteerd met een huiveringwekkende Efteling zonder Monsieur Cannibale. Ook rijden ze door een levensecht Utrecht Centraal zonder blauw klapperbord met vertrektijden. Jurgens: “Bezoekers kunnen daar geen papieren kaartje kopen en ze worden door een nieuwe omroepstem aangesproken met ‘beste reizigers’.”

Via een autoluw stadscentrum en een winkelstraat zonder V&D en Free Record Shop komen de bezoekers terecht in een door een warmtepomp verwarmde woonkamer waar een roetveegpiet aan een als jongetje ogend kind in een jurkje uitlegt dat hen nooit meer vuurwerk cadeau krijgt.

Jurgens: “We gaan nog testen of het niet allemaal té griezelig wordt. We willen natuurlijk niet dat mensen er zo misselijk van worden dat de hamburger van kweekvlees die we ze onderweg serveren er meteen weer uitkomt.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zou zeggen, ervaren binnenstadslopers uit Eindhoven en Den Bosch, pak deze kans met beide handen aan.
Rotterdamse stadslopers mogen ook mee doen, tenminste als ze Midden- Brabant weten te vinden.

Teleurstellend is wel dat er geen agenten en andere bewakers aanwezig zullen zijn. Het is minder leuk, maar als alternatief kunnen bezoekers op vuurwerkbommen worden getrakteerd.

gravatar

Je kunt zeggen wat je wilt over Maitreya, maar hij deelt wel met ons eerlijk zijn grote gebrek aan pedagogische kennis.