Sander van der Wel / Wikimedia Commons

Sander van der Wel / Wikimedia Commons

Brandweer probeert urenlang tevergeefs Efteling te blussen met water uit de Fata Morgana

'Enorme waterpoel bleek nep'

De brandweer heeft vandaag tevergeefs geprobeerd een brand te blussen in het Efteling-theater. Het korps kwam er na drie uur nodeloos bluswerk achter dat het bluswater uit de Fata Morgana slechts een luchtspiegeling was.

“Toen we een aansluiting zochten voor onze brandslangen dachten we een uitstekende bron te hebben gevonden in de naburige Fata Morgana”, vertelt korpscommandant Gerco Mackaay. “Toen we eenmaal begonnen waren met blussen leek het lange tijd heel goed te gaan, maar toen de brand alleen maar groter werd hebben we nog eens goed de watertoevoer geïnspecteerd. Helaas bleek het water in de Fata Morgana nep.”

Nadat de brandweerlieden het hele park gecontroleerd uit lieten branden, werd in de namiddag alsnog het sein 'brandmeester' gegeven.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Portiek linnen straat, moet kunnen binnen gekeerd, van deur straat af richting van halverwege hoekom, beschrijving niet, 1 maal vertelling van repetitie van straat die niemand anders als repetitie ziet voor improvisatie dat was alles anders niets.

Reageer
gravatar

Kamsjatka? Zwarte legers. Solidaire tacticus zonder raiki raiki. speelt kaart van de mat uit. Selcuk 1? Take bridge for granted Anyone like to reverse your diet? Nee joh rit gaat primavoglic.

Reageer
gravatar

De muziekkorps-commandant Gerco Mackaay is tevens chef van de verkeersregeling van het sprookjespark. Waarschijnlijk is het zwaaien met zijn dirigeerstokje verkeerd begrepen door de vrachtwagenbestuurder.

gravatar

Goed dat De Speld meldt dat de Efteling is afgebrand. Weliswaar gecontroleerd, maar de neemt niet weg dat ik morgen op mijn verjaardag met de zesentwintig kinderen van mijn negen kleinkinderen daar niet naar toe kan.

Weet iemand een goed betaalbaar alternatief?

Reageer