Shutterstock: Hung Chung Chih

Shutterstock: Hung Chung Chih

Oneerlijk: horeca dicht, maar beerput RTL wel gewoon open

Ontzettend zuur voor de horecabazen. Terwijl alle bars, cafés en restaurants nog altijd gesloten moeten blijven, is de beerput van RTL wel gewoon wagenwijd open. Hoe is dit nog uit te leggen?

“Dit is niet uit te leggen”, antwoordt kroegbaas Olaf. “Ik zit thuis te wachten tot het kabinet mij groen licht geeft om eindelijk weer aan de slag te gaan, en tegelijkertijd trekken ze bij RTL die hele beerput open.”

Verschillende horeca-eigenaren roepen nu op tot een ludieke actie, waarbij de horeca zich voor één dag omtovert tot een riekende beerput. “Er zijn hier walgelijke dingen gebeurd, die we voor een dagje allemaal openbaar maken. De presentatie wordt gedaan door Diederik Ebbinge. Komt allen!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Carrot and stick

Ze nemen uit gemakzucht een spuitje (waar ze zich mee vernietigen) om op vakantie te kunnen gaan.

Ik sprak gisteren even de diplomaat die ik alleen gelaten heb om buiten in de zon te zijn, ze vervelen zich, en gelijk begon het in Zierikzee te bewolken.
Dus de koffie bij de HEMA fluctueert van 1.50 tot 2 tot 1.75, ik zei het hangt ervan af hoe aardig ze tegen mij zijn. Gelijk omdat ik hem ook wat kritisch aandeed ging het gelijk omhoog naar 2.50. Dat soort spelletje is iets waar je nooit vanaf komt. Ik sprak nog wel René die eraan dacht om met een luidspreker op het plein te gaan staan. Ik dacht daar ook al aan, omdat ze niet eens 1 artikel bekijken dat ik ze stuur als ze liggen te neuken.

Dubbele binding, leuk en kleineren, plezier en pijn, zijn de spelletjes die veel mensen spelen, en de voorwaarde van schizofrenie.
Ze noemen dat ‘carrot and stick’ in het Engels, waarmee de Hollanders bekend staan: een paard geef je zoetigheid (een peen) en dan een klap op zijn bek (de stok) om hem onderworpen te krijgen.

Reageer
gravatar

De horeca mag blij zijn met het grote voordeel van het toelatingsverbod, waardoor de lezers van de De Speld echter juist enorm wordt gehinderd. Bij restaurant- en cafébazen komt Maitreya er immers niet in.

gravatar

Dronken Maitreya, die hondenbiefstukjes worden je nu echt teveel. Jij hebt hulp nodig. Lees de Okki van volgende week, daar vind je een telefoonnummer van het RIAG.

gravatar

Beste Erno, het is al eens eerder gemeld door een andere trol, maar “Dronken Maitreya” blijft een pleonasme. Ik ben altijd dronken, dus het is zinloos om die term er altijd aan toe te voegen. Overigens ligt dat “altijd dronken” iets genuanceerder., want door het niet nakomen van beloften (“voor 22 uur besteld, morgen in huis”), ben ik soms al vroeg door mijn voorraad heen. Dat is soms wat vervelend (vooral voor mij), maar dat rechtvaardigt het gebruik van pleonasmen niet.