Buitenhof / Youtube

Buitenhof / Youtube

Den Haag belooft Groningen respect in ruil voor gas

Groningen is gehoord. In een fakkeltocht eisten duizenden Groningers zaterdagavond ‘respect’ van politiek Den Haag. Met succes: staatssecretaris Hans Vijlbrief (Mijnbouw) belooft Groningen ‘oneindig veel respect’ in ruil voor het extra gas dat de komende tijd nodig blijft.

“We hebben geluisterd. We begrijpen jullie. Groningen vraagt om respect en dat verdient het ook”, zegt Vijlbrief. “Weet dat wij in Den Haag het diepste respect hebben voor jullie provincie. Voortaan zullen we dat iedere keer betonen als we toch weer gas moeten winnen. Respect voor jullie, oprecht.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Groningse bevolking is opgetogen over mijn enorme bijdrage. Ik geef al vele jaren flink veel gas. Alleen een heel klein, niet noemenswaardig aardbevinkje van niks toen in Nederland een flink aantal bewonderaars na mijn laatste overwinning tegelijk opsprongen voor de televisie.

Reageer
gravatar

Verklaar je nader. Doet dat bij nader inzien maar liever niet. Ik zit niet te wachten op een lange warrige uitleg van jou.