Wikimedia commons: Minister-president Rutte

Wikimedia commons: Minister-president Rutte

Betutteling: je mag niet eens meer in je Gouden Koets naar werk

Het moet niet gekker worden. Koning Willem-Alexander laat vandaag weten zijn Gouden Koets op Prinsjesdag niet meer te gebruiken. Het 19e eeuwse rijtuig zou ‘racistisch’ zijn. Waar gaat dat heen? Blijkbaar mag je als gewone Nederlander niet eens meer in je Gouden Koets naar werk.

Volgens gehandicaptenverzorger Andries gaat het helemaal de verkeerde kant op. “Het is belachelijk. Nu word ik gedwongen om iedere ochtend de Glazen Koets te pakken, en het zal niet lang duren voordat ze ook daarvoor komen. Let maar op. En dan? Met mijn geblindeerde Mercedes? Dit is voor mijn chauffeur ook niet te doen.”

Ook basisschoollerares Annemiek is bang dat haar Gouden Koets van haar wordt afgepakt. “Waar houdt dit op? Eerst moest ik een verklarende tekst bij mijn monument voor Jan Pietersz. Coen plaatsen, daarna moest ik mijn verzameling Afrikaanse roofkunst terugsturen naar Nigeria, nu dit weer. Alles wordt me afgenomen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Hoho, terugstorten naar Amsterdam a.u.b. Het was een cadeau van Amsterdam aan de toenmalige koning. Daar heeft de rest van het Nederlandse volk niets mee te maken.

gravatar

Daar komt bij dat mijn dierenpartij terecht struikelt over het feit dat het glazen geval door paarden als zijnde slaven wordt voorgetrokken.
Dat kan worden opgelost door gebruik van elektrische robotpaarden, tenminste als er onderweg voldoende laadpalen zijn, die gevoed worden door windmolens langs de Hofvijver.