Dutchmen Photography / Shutterstock

Dutchmen Photography / Shutterstock

Slimme koning is politiek voor en opent bedrijfje op Kaaimaneilanden

Nu een groot deel van de politieke partijen wil dat de koning belasting gaat betalen, heeft Willem-Alexander iets slims bedacht. Hij opent een naamloze vennootschap in een Caribisch belastingparadijs. Zo hoeft hij straks alsnog geen belasting af te dragen over zijn enorme vermogen.

“Ik laat mijn zuurverdiende centen niet zomaar afpakken”, knipoogt Willem-Alexander. “Ik krijg veel geld binnen, dus als ik belasting zou moeten betalen dan is dat geen mals bedrag. Nee, bij mij valt straks niks te halen, daar zorgt de financiële constructie die ik laat opzetten wel voor. Haal dat geld maar lekker weg bij de cultuursector of bij eenoudergezinnen, die mensen hebben toch al een kutleven.”

“Een slimme zet”, duidt econoom Bert Bokhoven de actie van de koning. “Het economische klimaat voor de ‘one percent’ wordt in Nederland steeds minder gunstig. Wat dat betreft zit je beter op de Kaaimaneilanden. Als jij als persoon heel veel peperdure boten nodig hebt en paleizen overal ter wereld, moet je slim omgaan met je geld. De domme Nederlandse Staat heeft wederom het nakijken.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *