Wikimedia Commons Albin Olsson, CC BY-SA 4.0 / Shutterstock: JP Phillippe

Wikimedia Commons Albin Olsson, CC BY-SA 4.0 / Shutterstock: JP Phillippe

Nieuws over Douwe Bob overschaduwd door meer dan 400 verbroken hitterecords wereldwijd in 2021

Het nieuws over kersverse vader Douwe Bob is vanmiddag overschaduwd door het nieuwsbericht dat in 2021 meer dan 400 weerstations wereldwijd de hoogste temperatuur ooit meetten. De populaire zanger had in december niet een, maar twee baby’s gekregen, bij – saillant detail – verschillende moeders.

Volgens verschillende analyses heeft de mensheid nog maar vijf jaar uitstoot over om ervoor te zorgen dat de aarde onder de 1,5 graad opwarming blijft, een getal dat er volgens weer andere analyses al voor gaat zorgen dat grote stukken aarde onleefbaar worden voor miljoenen, zo niet miljarden mensen.

De roddel over Douwe Bobs babies werd bekend gemaakt op het Instagramkanaal van ‘juice’-koningin Yvonne Coldeweijer, en daarna door de zanger zelf bevestigd. In West-Canada werd een temperatuur van 50 graden Celcius bereikt.

IJskap Thwaites? Een derde baby is op komst.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Lotus Sutra

De parabel van het brandende huis vertelt hoe op een dag brand uitbreekt in het huis van een rijk man. De kinderen van de man zijn in het huis aan het spelen. De man roept brand en probeert zijn kinderen er toe aan te zetten het huis te verlaten. Maar de kinderen zijn verdiept in hun spel en schenken hem nauwelijks aandacht. Ze denken dat hij gewoon een spelletje speelt. Tenslotte vertelt de rijke man dat hij nog veel mooier speelgoed heeft gekocht dat buiten op hen wacht. Nieuwsgierig rennen de kinderen naar buiten. Dan pas ontdekken ze dat ze aan de brand ontsnapt zijn.

Reageer
gravatar

Dit is een ongevaccineerde dronkenlap die net als de meeste ongevaccineerden elke avond een lapje hondenvlees eet. Niemand neemt haar serieus. Zie haar als die irritante zwerver die om een kwartje vraagt bij de stationsuitgang van Hamburg-Altona.

gravatar

Je analogie is een beetje wiebelig, maar roept samen met het stukje wel een interessante en misschien zelfs serieuze vraag op: hoe zouden we het oplossen van de klimaatcrisis kunnen brengen als entertainment, hoe maken we het voorkomen van de ondergang van de menselijke beschaving sexy? Ik ga daar nog eens goed over nadenken. En misschien dat Douwe Bob wel een mooi beginpunt is zelfs (niet dat ik bou zo een fan ben van nu nog kinderen op de wereld zetten, tegelijk, als biemand dat zou doen, voor wie red je de wereld dan eigenlijk nog?)