JuliusKielaitis / Shutterstock

JuliusKielaitis / Shutterstock

Wintersporters die terugkeren uit Oostenrijk moeten 10 dagen in quarantaine in dakkoffer

Nederlandse wintersporters die terugkomen uit Oostenrijk moeten tien dagen in quarantaine in een dakkoffer. Dat heeft het kabinet besloten als gevolg van honderden vakantiegangers die besmet terugkeren uit het Alpenland. 

Ernst Kuipers, toekomstig minister van Volksgezondheid, staat volledig achter dit besluit: “In een skikoffer is het nagenoeg onmogelijk om in contact met anderen te komen en veel wintersporters zijn zelf in het bezit van zo’n koffer. Win-win dus.” Nederlanders die hun skikoffer huurden zullen op eigen kosten de termijn met tien dagen moeten verlengen.

Voor terugkerende wintersporters zelf is het een hard gelag. “We dachten de quarantaineplicht juist te ontlopen door massaal rond de feestdagen naar Oostenrijk te gaan maar we worden weer beduveld waar we bij staan”, zegt een pissige Rick-Paul uit Hilvarenbeek. Hij wil er nog wat aan toevoegen, maar op dat moment wordt net zijn koffer dichtgeduwd en is zijn doffe geschreeuw onverstaanbaar geworden.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

En als de labrador daar niet in past, dan weten dronken Maitreya en haar ongevaccineerde vriendjes daar wel raad mee.

Dat is een waarschuwing trouwens.

Reageer
gravatar

Kijk, nog een nuttige toepassing van de dakkoffer. Naast: vervoersmiddel voor oma. En ontvoeringsgereedschap voor Presidenten van Servië.

Reageer
gravatar

Een paar vragen over de uitvoering:

– Heeft in de dakkoffer een eigen ventilatie die virussen buiten houdt, of wordt gebruik gemaakt van een ondoeltreffende autoventilator?
– Zit er elektronische kofferband (vergelijkbaar met enkelband doch met langere band) om de koffer?
– Waar worden de quarantaine-koffers geparkeerd?
– Worden de inwoners voorzien van een kaars, een dekbed en een pot om te ontlasten?
– Krijgen de besmette skitoeristen vloeibaar voedsel door een gaatje in de dakkoffer. (Het gaatje is ook handig voor het prikken van derde vaccinatie.)

Graag antwoord van de ministers van gezondheid en justitie na overleg met het OMT.

Reageer