Pro Shots / Koen Laureij

Pro Shots / Koen Laureij

RIVM komt met eenvoudige formule waarmee je jouw quarantainetijd kunt berekenen

‘y=x^3x5676(-3:5b) + 6’

Moet ik nou 7 dagen, 10 dagen of helemaal niet in quarantaine? Veel mensen worstelen met deze vraag, nu de quarantainetijd verandert. Daarom heeft het RIVM een makkelijke formule bedacht, zodat iedereen het zelf uit kan rekenen. “Je hoeft echt geen wiskundige te zijn.”

De formule klinkt nogal ingewikkeld, maar dat is het volgens Jaap van Dissel (OMT) helemaal niet. Ben je net in aanmerking geweest met iemand die positief getest is op corona? Dan kun je x = 3,749u invullen. De uitslag is dan 10 dagen. “Niet 10 seconden of peren, dat weet iedereen nog wel van de middelbare school”, aldus van Dissel lachend.

Maar wanneer stopt dan de quarantaine als je na vijf dagen isolatie negatief test? “Simpel”, zegt Van Dissel. “Reken zelf maar uit. Neem x = 0,8290p en tada, je hebt het antwoord.”

Het Outbreak Management Team hoopt dat mensen met de formule beter snappen wanneer en hoelang zij in quarantaine moeten en hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt. Frankrijk en Duitsland nemen het initiatief niet over, België wel. Maar dan waarschijnlijk in een iets andere vorm, namelijk: ‘y=x^3×9823(-3:3k) + 902


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Vergeet u vooral niet uw naar huis gestuurde kind (bij 3 besmettingen in de klas) 10 dagen eenzaam op te sluiten? Samen krijgen we corona onder controle. En doe je het niet voor jezelf, doe het dan voor de hoogbejaarden. Of gezellige dikkerdjes als Hubert “dikke bal gehakt” Bruls.

Reageer
gravatar

Lachwekkend uit leedvermaak.
Julia Kroonen, het is duidelijk dat jij bij het rekenen op de basisschool niet hebt opgelet en op de middelbare school wiskunde hebt vermeden.

Ik raad je aan voortaan een onderwerp te kiezen dat meer bij jou past.

Reageer
gravatar

Tjsa dronken Maitreya, je bent nou eenmaal voor of tegen de NUPI. Andere opties zijn er niet. Ik vermoed al wat jouw keuze is.