VladisChern/Shutterstock.com

Vervuilende bedrijven halen hun klimaatdoelen met nieuwe meeteenheid voor temperatuur

Er komt een nieuwe meeteenheid om temperatuur te meten. Dat heeft een grote groep vervuilende bedrijven besloten. “De aarde warmt op met slechts 0,3 graden Shellcius.”

“We hebben eerst Fahrenheit geprobeerd, maar dat pakte niet echt lekker uit”, zegt een woordvoerder van een groot kolenbedrijf. “Toen hebben we de onderzoekers van ons duurzaamheidslab op een nieuwe meeteenheid gezet: de Shellcius. Met die nieuwe eenheid, is het op een bloedhete dag niet warmer dan een heerlijke 21 graden Shellcius, en stijgt de wereldwijde temperatuur maar met 0,3 graden. Dat is goed te overzien.”

Wil jij ook een klimaatplicht voor grote vervuilers? Samen zorgen we dat alle grote bedrijven verplicht worden de klimaatcrisis aan te pakken. Teken hier de oproep van Milieudefensie aan de politiek voor een klimaatplicht in de wet.