Frame Stock Footage / Shutterstock

Frame Stock Footage / Shutterstock

Henk is lid van de Anonieme Suzan & Freek-fans

Zo vlak na het middaguur hangt er een bedompte sfeer in zalencentrum De Parel in Amstelveen. De ruimte ruikt naar koffie en zweet, twaalf mannen en drie vrouwen zitten zwijgend in een kring. Dan neemt een man van middelbare leeftijd (stoppelbaard, blouse met ketchupvlekken) het woord. 

“Hallo mijn naam is Henk, en ik ben sinds 3 jaar een Suzan & Freek-fan”, proclameert hij stoïcijns.  “Hallo Henk”, echoot de zaal. Henk vervolgt: “Ik had al vijftien weken geen enkel nummer van Suzan & Freek geluisterd, het ging ontzettend goed, maar gisteren heb ik een terugval gehad.” 

“Het begon met het luisteren naar andere vrolijke uptempo duetten op Spotify, zoals Need you now van Lady Antebellum. Maar voor ik het wist zat ik weer de hele nacht naar Goud te luisteren. Dromen in Kleur, De Overkant, Blauwe Dag, ik heb alles door elkaar zitten streamen. Op een gegeven moment had ik zelfs de versie van Als het Avond is ft. Nick en Simon opgezet (de zaal schrikt niet, ze zijn wel wat gewend). Ik ben weer terug bij af.”

Henk gaat zitten waarna het de beurt is aan de voorganger om het woord te nemen. “De dagen rond kerst zijn altijd lastig Henk, maar daarom zitten we nu hier”, richt hij zich tot de vorige spreker. “Zeker met de Streamers en alle top-lijstjes op de radio is het vrijwel onmogelijk om er niet mee geconfronteerd te worden. Toch jongens?”

De zaal knikt instemmend. Nu gaat een jonge man met een sjofel overhemd staan. “Ik vrees voor mijn relatie. Mijn vrouw draagt continue oordoppen. Zelfs mijn kinderen walgen van me. Ze hebben me nu gevraagd of ik volgend jaar niet meer wil komen met kerst.”

Na afloop wisselen de aanwezigen nog wat beleefdheden en drinken ze nog wat koffie. De weg naar herstel is vol gevaren, denk je dat het makkelijk is ofzo?

Bent u ook een Suzan & Freek-fan? Bel dan anoniem en 24 uur per dag met de Anonieme Suzan & Freek-fans hulplijn (020-24365344) of kom gewoon een keertje langs bij een meeting.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Dit stuk is veel en veel te lang. Dat is niet alleen omdat Suzan & Freek dat niet waard zijn.

Ik kende tot een kwartier geleden het duo nog niet. Na beluistering van “Dromen In Kleur” bij Jouw tube (YouTube – red.) heb ik zeer waarschijnlijk vannacht een kleurloze nachtmerrie.

Reageer
gravatar

Jos en Tom zijn ongetwijfeld bewonderaars van het duo. Ze kunnen in ieder geval zonder haperen vijf nummers opnoemen in hun lange artikel over… tja, over wat eigenlijk?

Wij praten in ons Theekransje altijd verstandiger, bijvoorbeeld over de dames die er niet zijn, onze mannen, de kleinkinderen, handwerken, theesoorten en kookprogramma’s.