Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock

Studio Speld: Anna-Britt Ruijgers & Shutterstock

Suzan & Freek na uit de hand gelopen avond verder als Suzan, Freek & Jim

Het zal even wennen worden voor fans van Suzan & Freek: het liefdes- en muziekkoppel is uitgebreid met een derde lid, de 31-jarige Jim. Het trio treedt na een geslaagde generale vanavond voor het eerst op voor publiek, in Haarlem.

"Ja, waar we Jim vandaan hebben, waar zullen we eens beginnen…", legt Freek de vraag bloot die menig fan zich zal stellen. "Ik was eigenlijk wel op zoek naar iets nieuws", vult Suzan haar ene man haarfijn aan. "Jim is een gemeenschappelijke kennis waarvan ik al langer vermoedde dat hij een goede aanvulling op ons duo zou zijn. En dat heb ik geweten zeg. We dronken na een optreden een paar biertjes backstage en voor ik het wist liep het helemaal uit de hand. Jim is één brok passie, eigenlijk precies wat ik bij Freek weleens mis."

Freek staat er als passieloos persoon iets genuanceerder in: "Voor veel mensen is het misschien een droom om met z'n drieën muziek te maken, ik heb dat zelf eigenlijk helemaal niet. Maar Suzan bleef maar aandringen en dan is het ook geven en nemen, vind ik. Het voelt met Jim erbij wel druk thuis en in de oefenruimte, maar het voordeel is dat als zij boven aan hun interactie werken, ik gewoon lekker solo aan de slag kan, of desnoods nieuwe muziek kan schrijven."


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als het wat wil worden in de Verenigde Staten, zal Suzan een soort klein badpakje of zo iets moeten dragen. Dat is daar al lang de mode van zangeressen. Voor Freek en Jim maakt het niet veel uit hoe zij zich tijdens een tournee in de VS kleden.

Reageer