AVROTROS / Joy Hansson

AVROTROS / Joy Hansson

Makers Wie is de Mol hebben moeite om nog onbekende Nederlanders te vinden

Vorige week ging het nieuwe seizoen van Wie is de Mol? met daarin onbekende Nederlanders van start op streamingsplatform NPO Start. Tot nog toe is het geen doorslaand succes, er komen veel klachten binnen van kijkers die ontevreden zijn met de onbekende Nederlanders die zijn gecast voor dit seizoen. Programmamakers geven toe dat het na zoveel seizoenen ontzettend lastig is om nog aan fatsoenlijke onbekende Nederlanders te komen.

Op X ging het meteen helemaal los toen de eerste twee afleveringen online kwamen. “Inmiddels is het echt C-garnituur ON’ers waar we naar zitten te kijken”, “Kunnen ze echt niks beters vinden dan dit? Wat een armoe!” en “Ik ken die Nyree al” is te lezen op het platform.

Het stuit kijkers ronduit tegen de borst dat de onbekende Nederlanders niet eens echt onbekend zijn. Ook Angela de Jong verbaast zich over sommige keuzes in een vernietigende column: “Was de inspiratie bij de programmamakers op ofzo? Over onbekende Nederlanders gesproken trouwens, die Johan heb ik zeker een paar keer zien zitten in het publiek bij VI. Die programma’s putten allemaal uit dezelfde pool met onbekende mensen tegenwoordig.”

Een woordvoerder van AVROTROS wil desgevraagd wel ingaan op de kritiek: “Zie jij nog maar eens een onbekende Nederlander te vinden. Zo makkelijk is dat niet. Iedereen heeft tegenwoordig ook social media met weet ik veel hoeveel volgers. Voor een mogelijk volgend seizoen met onbekende Nederlanders wil de redactie nog meer de kleine gehuchten ingaan en echt de meest wereldvreemden proberen te vinden. Bijvoorbeeld door ook echt de Aldi in te gaan. Maar misschien maken we het onszelf ook wel te moeilijk en moeten we in het vervolg gewoon BN’ers gaan casten.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Wie is ‘t Mol? Sjon is een huichelarij van het niveau likmevessie, en verantwoordelijk voor het offline laten halen van het Mamjoforum! Misdadig!!!

Reageer