YouTube / NOS Jeugdjournaal

YouTube / NOS Jeugdjournaal

Zo kan het ook: geen onvertogen woord over Koninklijk Huis in docu Suzan & Freek

Het is echt niet nodig om in een documentaire over je leven met modder te lopen gooien naar leden van het Koninklijk Huis. Dit bewijzen Suzan en Freek in hun kersverse Netflix-docu ‘Suzan & Freek: Tussen Jou en Mij’. In de anderhalf uur durende film valt geen onvertogen woord over Willem-Alexander, Maxima, de prinsesjes en zelfs niet over Prins Bernhard. Een uitzonderlijke prestatie van het zangersduo in het huidige tijdsgewricht. Zo kan het dus ook.

Volkskrant-columnist Alex Mazereeuw zag de documentaire van begin tot eind en noemt het ‘dapper en razend knap’ van Suzan en Freek: “Volgens mij is het woord Oranje geen enkele keer gevallen. Hier kunnen velen een voorbeeld aan nemen. Ja en verder heeft het natuurlijk wel gewoon alle klassieke kenmerken die horen bij zo’n documentaire over je leven: de schreeuw om aandacht, het ‘kijk ons eens het perfecte stelletje zijn’, die tergende zoetsappigheid waar je na twee minuten al van over je nek gaat. Maar over onze royals houden ze tenminste hun bek.”

Met deze totaal overbodige zelfbevlekking die vrij is van majesteitsschennis geven Suzan en Freek een duidelijk statement af. Wat mensen ook van Suzan en Freek vinden, en wat ze ook mogen vinden van de ongrijpbare levensstijl van de twee, ze hebben hiermee aangetoond het niet nodig te hebben om ten koste van leden van het Koninklijk Huis hun eigen straatje schoon te vegen. En dat verdient een groot compliment, Suzan en Freek!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Frontnieuws is de opvolger van Fenixx, een beruchteextreemrechtse hoax-site, die veel nepnieuws verspreidt, met als doel om haatte zaaien.dr. Marina
@mmeeuw
“Mysterieuze Twitterdokter” (NRC) /Rotterdammer/ Psycholoog / Stadsfotograaf /Media-pedagoog / Alma Maters
425 Volgend
21,4K Volgers

Reageer
gravatar

Het is misschien niet zo zeer een kwestie van goed en kwaad, maar van geestelijke stilstand waarom mensen uiteindelijk worden vernietigd. De wet van evolutie dwingt het af. Dat mensen niet goed zijn voorgelicht over hun keuzes doet daaraan niets af. Dat is een gevolg. Geen sterveling met enig gezond verstand baseert zijn keuzes op het nieuws, maar wel andersom. Angst is soms een straf voor verraad. Een onbezield leven zonder gevoel bestaat niet, dus vernietiging is ook maar een miserabele staat van bestaan, ook al is die onomkeerbaar.

Reageer
gravatar

Een van de twee keuzes is totale vernietiging, voor dit hele land. Dit is nu de weg van de minste weerstand. Dit zal officieel zijn via de geëigende instanties als het koningshuis dat hierop zodanig is voorbereid dat ze niet gelijk sprakeloos zijn. En anders zijn zij deel van de twee opties. U stelt zich dan voor welk.
Het bewustzijn dat mensen een keuze moeten maken is wat in de wereld plaatsvindt.

gravatar

In de tussentijd maken we wat grappen om te verhullen (of via de ‘grote’ media te normaliseren) hoe klein we zijn. Zie willekeurig welk gesprekje ook, hoe ze de hitte ontwijken.