StudioSpeld / Shutterstock

StudioSpeld / Shutterstock

Wél veel steun voor Koninklijk Tiny House

Er is buitengewoon veel steun voor het Koninklijk Tiny House. Dat blijkt uit een peiling van het EenVandaag opiniepanel. Het economisch ingedeelde huisje dat deze week werd gebouwd kan op veel steun rekenen van de bevolking.

Ondervraagden zeggen dat ze te spreken zijn over het huisje van drie bij vier op een landgoed in Den Haag, mede omdat ze het kunnen waarderen dat het precies groot genoeg is voor een koninklijke familie om te wonen. Termen als ‘duurzaam’, ‘tiny’ en ‘passend bij de inrichting van onze monarchie’ werden veel genoemd.

“Veel meer ruimte heeft een gezin niet nodig, zo is de algehele tendens”, legt Joyce Boverhuis van het EenVandaag opiniepanel uit. “Hoewel er een handig uitschuifbaar gaspitje in het keukentje is verwerkt, zal het gezin voornamelijk buiten leven, wat zorgt voor dat typisch Nederlandse campinggevoel. Dat spreekt mensen aan. Of, zoals een respondent het treffend wist te verwoorden: ‘Met deze efficiënte indeling laat dit Tiny House zien dat het ook míjn Tiny House is’. Een welkom opstekertje voor Willem-Alexander en de zijnen dus!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Als ze maar van het grote pietenhuis en mijn paleis in Spanje afblijven! Ik moest al gaan betalen om alle schoorstenen van Nederland schoon te maken voor ik mijn pieten langs mocht sturen en nu gaan ze straks ook al aan de paleizen beginnen. Die regeldruk in Nederland word me echt te erg. Als het zo doorgaat denk ik dat ik maar in Spanje blijf. Filantroop zijn is een dure aangelegenheid tegenwoordig.

Reageer
gravatar

Balen zeg, we begonnen ons net gesteund te voelen door de opiniestatistieken, krijgen we dit weer. Die gladde alen krijgen het steeds weer voor elkaar, het houdt ook nooit ‘s op. Maar het goede nieuws is dat er dus behoefte blijft aan ons geluid!

Reageer
gravatar

Ach joh, dit wordt ons 5e huis ofzo.
Ik houd de tel niet meer bij..

Leuk voor de kinderen om in te spelen.
‘Speelhuizen’, hadden we ook al op Soestdijk.

Ach nee, ik daas.
De kinderen zijn al te groot.
Misschien voor als een of andere gouddelver blijft slapen.

Anders voor de hond.
Hebben we honden Maxi? Katten?

Mzl,
Wampie

(Verzonden van mijn iPhone 14 Pro Maximum custom te Griekenland, of Italië, Argentinië, Wassenaar, Den haag, … Ach weet ik veel)

Reageer