Youtube - NOS

Youtube - NOS

Studenten onder leenstelsel gecompenseerd: kunnen straks verdeeld over 35 jaar de tering krijgen

Goed nieuws voor aankomende studenten. Na 6 jaar wordt het sociaal leenstel eindelijk afgeschaft en de basisbeurs opnieuw ingevoerd. Dat staat in het nieuwe coalitieakkoord dat woensdag is gepresenteerd. Maar ook voor de groep studenten die de afgelopen jaren geen basisbeurs heeft gehad is er gepaste compensatie: een voucher waarmee zij verdeeld over de komende 35 jaar de tering kunnen krijgen.

“Een grote opsteker voor zowel aankomende als huidige studenten en afgestudeerden”, zegt Mark Rutte. “Omzien naar elkaar, vooruitkijken naar de toekomst. Een toekomst waarin al die studenten het in alle rust lekker zelf uit mogen zoeken.” Ook de Landelijke Studentenvakbond is tevreden over het besluit: “Studenten voelden zich lange tijd ongehoord, maar hun gekweld gekrijs klinkt nu luid en duidelijk door de straten.”

Ook voor oud-student Jesper is het een ontzettende opluchting: “Ik was altijd bang dat ik nooit een hypotheek zou kunnen krijgen, maar nu ben ik daar gewoon zeker van. Dat scheelt een hoop kopzorgen. Al die energie kan ik nu besteden aan het uitvogelen hoe ik ooit die kolossale schuld ga afbetalen met mijn bachelor psychologie en aanhoudende burn-out klachten.” Hij wordt onderbroken door een notificatie. “Sorry hoor, mailtje van DUO: ‘maandelijkse tering vastgesteld’“, hij begint te glunderen. “Wow, teringveel!”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De leus die Rutte heeft bedacht voor de voortzetting van zijn schandalige regering lijkt wel enigszins op zijn doel van de afgelopen vijf jaar:
Omtzigt in elkaar, terugkijken naar de toekomst.

Reageer