Jacob Bentzinger / Unsplash

Jacob Bentzinger / Unsplash

Kabinet: ‘Nodig maximaal vier mensen uit op formatiefeestjes’

Nu het einde van de formatiegesprekken in zicht is, adviseert het kabinet om de formatie met maximaal vier personen te vieren. Dat liet premier Rutte weten vanuit het Binnenhof.

“Hier hebben Nederlanders natuurlijk het hele jaar naar uitgekeken naar de formatiefeestjes, maar toch is het belangrijk om het aantal gasten beperkt te houden. Het is niet de bedoeling dat grote groepen jongeren massaal de formatie gaan vieren. Zelf breng ik de viering door met drie familieleden”, aldus de VVD-leider.

“Het plan is om te gourmetten, en ik sluit niet uit dat we de volgende dag nog doorbrengen in een Van der Valk Restaurant”.Of alle Nederlanders zich tijdens de formatiefeestjes aan de bezoekregel gaan houden is de vraag. Een veelgehoord argument is dat families al gauw groter zijn dan vier personen en de formatieviering volgens traditie graag samen doorbrengen.

Het kabinet vreest voor veel huisfeestjes die via de populaire app Amigos worden georganiseerd. Veel jongeren hebben geen zin meer om binnen te zitten en kijken reikhalzend uit naar een avondje plannen bespreken en de haalbaarheid toetsen. Hugo de Jonge: “Wij snappen echt dat mensen snakken naar de politieke verzetje, maar met de nieuwe variant op komst moeten we het politieke enthousiasme nog in kleine groepen vieren.”

De vraag is wel of veel jongeren zich zullen houden aan de oproep van het kabinet. Afgelopen weekend zijn er in België al meerdere illegale formeerfeestjes opgerold door de autoriteiten. In een verklaring lieten de Belgische autoriteiten weten: “Nederlanders weer geregeerd willen worden, prima. Maar vier het alsjeblieft binnenshuis.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Bij een vaginoplastie wordt er uit een penis een vagina geconstrueerd. Hierbij wordt ook het testikelweefsel verwijderd (orchidectomie). Je kan er ook voor kiezen om eerst of enkel een ochidectomie te laten uitvoeren.

Reageer