Shutterstock: www.hollandfoto.net

Shutterstock: www.hollandfoto.net

Buren van Sinterklaas zitten met huis vol pakjes: ‘Hij is nooit thuis’

De buren van Sinterklaas zijn er helemaal klaar mee. Hun huis overstroomt inmiddels met pakjes, omdat Sinterklaas bijna nooit thuis is.

“Het is niet meer te doen. Ik heb vanmorgen zelfs een pakketbezorger moeten doorsturen naar een straat verderop omdat iedereen hier in de buurt geen plek meer heeft inmiddels”, vertelt Bert, die twee huizen van het grote pietenhuis vandaan woont. “Hij is hier degene met het gigantische slot, wij hebben gewoon een rijtjeshuis. Kan hij niet gewoon één pietje thuislaten om alles aan te nemen?”

Pakketbezorger Edo geeft toe ook genoeg te hebben gehad van het bestelgedrag van Sinterklaas. “Steeds als ik zie dat ik weer een paar duizend pakketjes heb voor Sint, Spanjestraat 1, 0612 Hemel, is mijn dag direct verpest. Geen pakketpunt wil meer iets van hem aannemen. Deze man heeft een serieuze koopverslaving.”

“Hij heeft ook altijd weer een ander excuus”, vertelt buurman Bert. “‘Sorry, ik was net even naar een winkelcentrum in Doetinchem om met kinderen op de foto te gaan’, ‘Ik moest het land doorkruisen om schoentjes te vullen’, ga zo maar door. Ik snap dat je uit Spanje komt, maar hier in Nederland is het belangrijk dat je op tijd thuis bent. Wij hebben ook dingen te doen, snap je? En daarnaast: ik dacht dat we met z’n allen zouden thuiswerken?”

Ook buurvrouw Elly van de overkant is niet te spreken over het koopgedrag van Sinterklaas: “Ik wist al dat onze buurt achteruit ging toen ’ie hier kwam wonen. Het zou me niets verbazen als hij de helft meteen weer retourneert. Wat moet een mens met zoveel pakjes? Ronduit asociaal.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier.Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *