Shutterstock

Shutterstock

1 op 3 kinderen kan chocoladeletter niet lezen

Het Sinterklaasjournaal komt vandaag met alarmerend nieuws: 1 op de 3 kinderen heeft geen flauw benul wat hun chocoladeletter betekent. Dat blijkt uit een rapport van een samenwerking van 81 ontwikkelingspieten.

Op een reportagevideo is te zien dat de 10-jarige Sam uit Zeist haar schouders ophaalt en haar ouders vragend aankijkt, terwijl ze haar luxe melkchocoladeletter ‘S’ met pecannoten en framboos uit het pakpapier scheurt. Lekker vindt ze het wel, maar chocola kan ze er niet van maken.

De ontwikkelingen baren Sinterklaas veel zorgen. “Het is een voorbode van erger. Veel kinderen die geen chocoladeletter kunnen lezen, hebben namelijk ook moeite met het begrijpen van een banketletter,” verzucht hij. “Gelukkig schrijven de volwassenen nog al hun Sinterklaasgedichten zelf.”

De Speld presenteert het meest betrouwbare jaaroverzicht van 2023. Inclusief nooit eerder gepubliceerde artikelen, een voorwoord door Wopke Hoekstra, het beste van De Speld Sport en De Pin, een polarisatiespecial en een extreem polariserende middenpagina. Bestel ‘m hier!


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *