Peter Braakmann / Shutterstock

Peter Braakmann / Shutterstock

Asielzoekers toch niet naar Vlissingen: ‘Willen liever naar Doorn’

Het plan om in 2022 350 asielzoekers op te vangen in de voormalige Marinierskazerne in Vlissingen gaat toch niet door. De asielzoekers willen liever opgevangen worden in Doorn.

“Vlissingen ligt gewoon super-ongunstig”, zegt een Afghaanse asielzoeker. “Het is een enorm eind van onze familie vandaan, we willen liever wat dichter bij huis blijven. Dus nee, dit gaan we niet doen. Liever Doorn, veel centraler.”

De weigering heeft geleid tot woede onder de Zeeuwen. “Het was ons gewoon beloofd door het Rijk, en nu gaat het ineens niet door. Wij voelen ons wederom enorm in de steek gelaten.”

Wil je ons jaaroverzicht 2021: ‘Opnieuw een Jaar’ ontvangen én De Speld steunen? Voor €25 ben je een jaar Vage Kennis van De Speld en krijg je het boek als welkomstcadeau thuisgestuurd.


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aanvankelijk waren het de Surinamers (nu staat dat waarschijnlijk niet meer op Wikipedia) oververtegenwoordigd als pooiers in de prostitutie. De vrouwenemancipatie.

Reageer
gravatar

Beste hoofdredacteur,

Ik wil even mijn verbazing kwijt over het feit dat de allerbeste verhalen altijd gesponsord zijn. Dar begrijp ik wel. Ze leveren immers geld op.

Maar ik kan mijn gunstige oordeel niet kwijt en geen welverdiende sterren uitreiken, omdat reacties niet worden geaccepteerd.

Kan daar wat aan worden gedaan?