Shutterstock - Emmanuel Nalli

Shutterstock - Emmanuel Nalli

Komend weekend geen treinen in heel Nederland: roostermaker ProRail heeft bruiloft

Geert Hoeksma's neef stapt in het huwelijksbootje

Helaas, in het hele land zullen vanaf zaterdagochtend 7.00 uur tot en met zondag 00.00 uur geen treinen treinen rijden. De roostermaker bij ProRail die de diensten voor het weekend moet indelen heeft die dag een bruiloft.

“Het is niet anders”, zegt John Voppen, directeur van ProRail. “Geert Hoeksema‘s neef stapt in het huwelijksbootje morgen en door een fout bij ons stond hij wel ingedeeld om de roosters voor komend weekend te maken. Op zo’n korte termijn kunnen we niet anders dan komend weekend het hele treinverkeer platleggen.”

Er waren wel andere roostermakers beschikbaar, maar die doen normaal gesproken alleen de planning voor doordeweeks. “Een heel ander métier. Die kun je niet zomaar op het weekendrooster zetten. Dan wordt het een zootje.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Jeetje, hoe is het mogelijk dat ik tijdens mijn dagelijkse avondje bingen op Videoland naar Moordvrouwen dit opeens op mijn voicemail hoor? Kon dit niet even door worden gebeld op mijn vaste NS hot-line? Nu heb ik straks allemaal machinisten en conducteurs bij de treinen staan die door een rood sein niet kunnen vertrekken.

Reageer