Motortion Films / Shutterstock

Man wilde nooit meer eten weggooien en nu weegt hij 180 kilo

Steeds meer mensen zijn vaker iets meer milieubewust bezig in hun leven, zo ook de 36-jarige Martin uit Purmerend. Hij besloot een steentje bij te dragen tegen de voedselverspilling door nooit meer eten weg te gooien. Enige bijkomstigheid: hij weegt nu 180 kilo.

“Ik ben echt enorm geschrokken van die getallen. Nee niet die van mijn gewicht, maar van hoeveel we jaarlijks aan voedsel weggooien in Nederland met zijn allen”, vertelt Martin. “Het minste wat ik kan bijdragen aan dit probleem is wel door zelf geen eten meer weg te gooien. En hoe gooi je niks meer weg? Door het op te eten. Juist. Zo moeilijk is het allemaal niet.”

Martin heeft nog wel een laatste wijsheid voor iedereen: “Ze zeggen vaak ‘maar wat heeft één persoon nou voor effect’, maar zo moet je niet denken. Een beter leven begint bij jezelf en ik eet ook veel restjes van anderen op.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Ik zie in de database dat Martin 2 prikken heeft gehad. Het komt dus helemaal goed met de gezondheid an Martin! Dit zou zomaar een goede burgemeester kunnen zijn.

Reageer