Shutterstock / Steve Photography

Shutterstock / Steve Photography

Bedrijven willen zich weer op klimaatdoelstellingen richten als pandemie, overstromingen en droogtes voorbij zijn

Uit een onderzoek van de Universiteit en Hogeschool van Amsterdam blijkt dat steeds meer Nederlandse bedrijven voor deze eeuw geen klimaatambities meer hebben. De bedrijven willen zich er weer op gaan richten als de pandemie, overstromingen en aanhoudende droogtes voorbij zijn.

“We hebben door de overstromingen en het coronavirus onze klimaatambities even op de lange baan moeten schuiven”, zegt ondernemer Louis Franken. “Er moet absoluut iets gebeuren, maar nu hebben we met veel onverwachte tegenslagen te maken gehad. Als dat allemaal voorbij is, gaan we er weer volle bak tegenaan.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

De Speld geeft mijn woorden volstrekt onvolledig weer. Ik heb duidelijk in het persbericht verklaard dat onze commitment om uiterlijk 2050 aan de dan geldende overheids-eisen te voldoen (plusminus dan, he) onverminderd groot is. Dat weniet van plan zijn maatregelen te nemen om dit te bewerkstelligen doet daar niets aan af.

Reageer
gravatar

Vooral de oliebak moet vol blijven, zolang uit aardolie stoffen en producten gewonnen of gesynthetiseerd worden, die voor het dagelijks leven onontbeerlijk zijn. Denk aan de vele kunststoffen (plastics – Red.), paraffine (o.a.stearine, waxine, geneesmiddelen, cosmetica, vaseline), nafta, bitumen, vetten, smeermiddelen enz. enz.

Reageer