Shutterstock: JuiceCo

Shutterstock: JuiceCo

Rusland geeft burgers tips om meer gas te verbruiken

Vanwege de aanhoudende gascrisis, geeft Rusland haar burgers tips om meer gas te verbruiken. “Doe een trui uit!”

In een korte video legt een Russische reporter uit hoe je thuis tocht kunt creëren, en wat je allemaal kunt doen om je niet te vervelen onder de douche. “We hebben nog heel veel gas over, en we gaan hooguit een beetje naar Polen sturen misschien. Daarom is het goed om genoeg gas te gebruiken deze winter. Doe nog eens een raam open. Er is zo ongelofelijk veel gas. Samen gaan we verspilling tegen.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

Aardig bedacht, Matthijs, maar de foto met jaknikkers is een blunder. Jaknikkers pompen geen aardgas, maar aardolie op!

Nu zit ik met een probleem: Als jij de foto hebt uitgekozen en/of geplaatst krijg je geen sterren van mij. Heb je daarin niet de hand gehad, overweeg ik jou wel enige sterren toe te kennen.

Graag hoor ik nog van jou.

Reageer
gravatar

Lieve zus, dat zie jij verkeerd. De functie van een jaknikker is weliswaar het oppompen van aardolie, maar er komt bij het pompen ook wat aardgas vrij. Dat werd vroeger – toen aardgas vrijwel niet gebruikt werd – afgefakkeld.

Grote gasvelden komen echter vooral voor boven diepe kolenlagen, die door hitte en druk vergassen. Dat is in Groningen en Siberië het geval. Voor aardgas heeft men praktisch alleen een heel lange verticale buis in de grond en drukregelaars nodig..