Shutterstock

Shutterstock

Ballerina niet onder de indruk van Dansmarathon: niks vergeleken bij normale danswereld

Verveeld kijkt balletdanseres Dafne naar het nieuwe programma van John de Mol, waarin dansers 50 uur achter elkaar moeten dansen. “Oververmoeid, gescheurde pezen, flauwvallen, bloedende tenen. Niks vergeleken bij de normale danswereld.”

Dafne wijst naar de televisie. “Waar zijn de terror-choreografen die je uitschelden? Die je als klein meisje al laten voelen alsof je niks waard bent? Die schreeuwen als je plié niet perfect is? Die je dik noemen omdat je moeders naam rijmt op Twix? Maak daar maar eens een programma over, dan praten we verder.”

Dafne pakt haar tas om naar haar veertigste training te gaan van deze week. “Leuk hoor, dat die mensen 100.000 euro krijgen. Ik zit vooral te wachten op een rapport dat de hele danswereld eindelijk eens stelselmatig op z’n flikker geeft.”


Uw reactie telt. Juist nu.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

gravatar

★★★★★

Als balletliefhebster heb ik tot mijn ergernis vaak gezien dat een danseres tussen haar benen omhoog word gehouden en zelf rondgedraaid.

Anneke en Anoek vinden terecht dat daaraan paal en perk moet worden gesteld. Dus vijf welverdiende sterren. Wel eerlijk met elkaar delen, dames.

Reageer